Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Dņepropetrovskas apgabalā ir izveidota jauna specvienība "Dņepra", kas gatava nodrošināt reģiona aizsardzību pret prokrieviskajiem separātistiem, uz ceļiem izvietoti kontrolposteņi, atsaucoties uz Dņepropetrovskas apgabala gubernatora vietnieku Borisu Filatovu, vēsta aģentūra UNIAN.

Papildus tam izsludināta atlīdzība par katra Krievijas vadītā diversanta, jeb "zaļā cilvēciņa" noķeršanu.

"Mums ir piedāvājums. Par katru atgriezto ieroci tiek izmaksāta atlīdzība. Par automātu 1000 ASV dolāru (722 eiro), par ložmetēju 1500 dolāru (1084 eiro), par granātmetēju 2000 dolāru (1445 eiro). Par katru nodoto "zaļo cilvēciņu" - viņš arī algotnis, kurš ieradies mūsu kopīgajā zemē un cenšas izraisīt karu starp brāļiem, - atlīdzība 10 000 dolāru (7225 eiro)," Filatovs raksta savā "Facebook" lapā.

200 000 dolāru (144 500 eiro) atlīdzība piedāvāta par katru sagrābtās ēkas atbrīvošanu un nodošanu specvienības "Dņepra"apsardzē. Visa informācija par naudas nodošanas vietām tikšot sniegta ceturtdien Nacionālās aizsardzības štāba paziņojumā.



Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas. Ukraina valdība ir pasludinājusi pretterorisma operāciju pret bruņotajām grupām.

Arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie "zaļie cilvēciņi" - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!