Foto: AP/Scanpix

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) sācis pirmdien Bostonas maratona laikā notikušo sprādzienu, kuros gāja boja trīs un ievainoti vairāk nekā 100 cilvēki, izmeklēšanu, vēsta raidsabiedrība BBC.

FIB pārņēmis vadību izmeklēšanā, ko definē kā "potenciālā terorisma izmeklēšanu". Tikmēr Bostonas policija turpina strādāt visu cauru nakti un ir atcēlusi visus savu darbinieku atvaļinājumus.

"Mēs noskaidrosim, kurš to izdarīja. Mēs noskaidrosim, kāpēc viņi to izdarīja," televīzijas uzrunā tautai brīdināja ASV prezidents Baraks Obama. " Katra atbildīgā persona, katra atbildīgā grupa sajutīs pilnu likuma spēku," uzsvēra prezidents.

Lai gan prezidents nelietoja vārdu "terorisms", Baltā nama amatpersona vēlāk stāstīja, ka "katrs notikums ar vairākiem spridzekļiem, kā tas, šķiet, ir noticis, ir skaidri redzams terorakts, un ir jārisina kā terorakts".

Jau vēstīts, ka trīs cilvēki gājuši bojā un vairāk nekā 140 ievainoti divos sprādzienos, kas pirmdien nogranduši netālu no Bostonas maratona finiša līnija. Viens no bojāgājušajiem ir astoņus gadus vecs zēns, septiņpadsmit cilvēku stāvoklis ir smags.

Likumsargi un liecinieki apstiprinājuši, ka pilsētā notikuši pavisam trīs sprādzieni. Pirmie divi no tiem piedzīvoti, kad Bostonas maratonā tā noslēguma stundās piedalījušies un vērojuši desmitiem tūkstoši cilvēku, vēsta "Reuters".

Pirmais sprādziens nograndis netālu no finiša līnijas, otrs sekojis dažas sekundes vēlāk.

Vēl viens sprādziens noticis Bostonā esošajā Džona Ficdžeralda Kenedija bibliotēkas un muzeja ēkā. Šīs iestādes pārstāvis apliecinājis, ka šim negadījumam neesot sakara ar sprādzieniem līdzās maratona norises vietai.

Bostonas policija pēc neilga laika apstiprināja, ka trešais sprādziens noticis ugunsgrēka dēļ, taču vēl ne apstiprina, ne noliedz saistību ar abiem sprādzieniem maratona norises vietā.

Pagaidām sprādzienu organizētāji nav zināmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!