Foto: AFP/Scanpix

Lībijas pilsētā Bengāzī sestdien apšaudīta Itālijas konsula Guido De Sanktisa bruņotā automašīna. Diplomāts apšaudē nav cietis, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sanktis braucis pa pilsētu savā ložu necauršaujamajā automašīnā, kad neidentificēts uzbrucējs atklājis uguni. Sestdienas apšaudes apstākļi nav pilnībā skaidri, bet līdzīga rakstura uzbrukumi pilsētā nav retums, skaidro BBC.

BBC norāda, ka nav zināms, kā incidents ietekmēs Itālijas un Lībijas attiecības. Nesenajā ekonomikas forumā Itālijas ārlietu ministrs Džulio Terzi uzsvēra, ka drošība Lībijā ir svarīgs faktors, lai Itālija investētu šajā valstī.

Diplomātu drošība pilsētā rada nopietnas ārvalstu bažas, kopš septembrī uzbrukumā konsulātam Bengāzī gāja bojā ASV vēstnieks Lībijā Kristofers Stīvenss.

Kopš Lībijas līdera Muamara Kadafi gāšanas 2011. gadā, Bengāzī ir pastiprinājusies islāmistu kaujinieku darbība. Viņus tur aizdomās par pagājušā gada 11. septembra nāvējošo uzbrukumu ASV konsulātam, un vietējo policijas priekšnieku nogalināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!