Foto: Reuters/Scanpix
84 gadu vecumā trešdien miris britu noziedznieks Ronijs Bigss, kurš piedalījās tā sauktajā "Lielajā vilciena laupīšanā" 1963. gadā Lielbritānijā, atsaucoties uz laupītāja pārstāvi, vēsta raidsabiedrība BBC.


Bigss miris aprūpes mājā Londonā. Pēc vairākām pārciestām triekām viņš nav spējis parunāt un pārvietojās ar grūtībām. Pēdējo reizi Bigss publiski bija redzams martā slavenās laupīšanas līdzdalībnieka Brūsa Reinoldsa bērēs.

Bigss bija dalībnieks 15 cilvēku grupā, kas 1963. gada 8. augustā apturēja un aplaupīja Glāzgovas – Londonas pasta vilcienu, iegūstot 2,6 miljonus mārciņu (2,16 miljoni latu).

Ņemot vērā inflāciju, šodien šī naudas summa ir līdzvērtīga 40 miljoniem mārciņu (33 miljoni latu).

No piecpadsmit bandas locekļiem divpadsmit tika notverti un uz dažādu laiku iesēdināti cietumā. Bigsam, kuram bija piespriests 30 gadus ilgs cietumsods, - 1965. gadā izdevās izbēgt, izdarīt plastisko operāciju un aizbēgt uz Brazīliju. Kopš tā laika viņš ticis uzskatīts par Lielbritānijas meklētāko un bīstamāko noziedznieku. Pēc 35 gadu ilgas bēguļošanas 2001. gadā Bigss padevās Lielbritānijas policijai un tika ieslodzīts cietumā.

2009. gadā Bigss no cietuma atbrīvots sliktās veselības dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!