Foto: AFP/Scanpix
Svētdien slimnīcā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo miris viens no Utoia salā sašautajiem cilvēkiem, Norvēģijas sabiedriskajā televīzijā NRK paziņoja policijas pārstāvis Sveinungs Sponheims.

Līdz ar to sprādzienā Oslo un apšaudē valdošās Darba partijas jauniešu nometnē Utoia salā bojā gājušo skaits sasniedzis 93 cilvēkus.

Sponheims informēja, ka Oslo slimnīcās pašlaik ārstējas vēl 97 cietušie, 67 no viņiem ievainojumus guva uz salas, bet 30 cieta sprādzienā. 18 cilvēku stāvoklis ir ļoti smags.

"Turpinās bezvēsts pazudušo meklēšana, viņu skaits nav zināms – tie ir cilvēki, kas, iespējams, aprakti zem gruvešiem. Tādu nevarētu būt daudz, bet mēs nevaram nosaukt konkrētu skaitli," sacīja policijas pārstāvis.

Sarkanā Krusta Starptautiskās komitejas pārstāvis Jans Peters Berentsens savukārt informējis, ka, iespējams, arī uz salas vēl ir četri līdz pieci cilvēki, kurus uzskata par bezvēsts pazudušiem.

Jau vēstīts, ka Norvēģijā piektdien notika sprādziens galvaspilsētas Oslo valdības ēku rajonā, kurā gājuši bojā septiņi cilvēki, bet dažas stundas vēlāk kāds vīrietis policista formā atklāja uguni valdošās partijas jauniešu vasaras nometnē, nogalinot vairāk nekā 80 cilvēkus, informēja amatpersonas un plašsaziņas līdzekļi.

Vīrietis, kurš šāva jauniešu nometnē, ir aizturēts. Tas ir 32 gadus vecs , kuram ir sakari ar galēji labējiem grupējumiem. Pēc policijas amatpersonu teiktā, sprādziens Oslo un apšaude nometnē, visticamāk, ir savstarpēji saistīti.

Nopratināšanās Breiviks atzina savu vainu abos noziegumos un norādīja, ka darbojies viens, bez līdzzinātājiem.

Tomēr svētdien policija īpašā operācijā aizturēja vēl sešus cilvēkus aizdomās par līdzdalību terora aktos.

Norvēģijas premjers Norvēģijas premjers Jenss Stoltenbergs notikušo nodevēja par murgu un nacionālo traģēdiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!