Foto: Itar-Tass/Scanpix
Polijas tiesa likusi paturēt apcietinājumā bijušo Krievijas prokuroru Aleksandru Ignatenko, kurš gada sākumā tika aizturēts Polijā ar viltotu Latvijas pasi, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Krakovas tiesa trešdien noraidīja Ignatenko apelāciju, kurā apstrīdēts viņa arests, nolemjot viņu līdz 9.februārī paturēt apcietinājumā, jo pastāv risks, ka viņš varētu aizbēgt.

Polijas ģenerālprokuratūra preses dienests pavēstīja, ka Varšava vēl nav saņēmusi no Krievijas oficiālu prasību izdot Ignatenko tiesāšanai.

Ignatenko izsludināts meklēšanā Krievijā, kas vēlas saukt pie atbildības saistībā ar viņa iespējamo līdzdalību nelegāla spēļu biznesa uzturēšanā. Pamatojoties uz Krievijas izdoto aresta orderi, Ignatenko 2.janvārī aizturēts Polijā, kur viņš bija ieradies kopā ar ģimeni sagaidīt Jauno gadu.

Pēc aizturēšanas pie Ignatenko atrasta viltota Latvijas pilsoņa pase. Sākotnēji tika ziņots, ka viņš ceļojis ar viltotu Lietuvas pasi.

Krievijas mediji vēsta, ka Ignatenko plāno lūgt Polijai politisko patvērumu.

Saskaņā ar Polijas likumdošanu, pat ja tiesa nolems par Ignatenko izdošanu Krievijai, galīgais lēmums jāpieņem valsts iekšlietu ministram.

Ja ministrs uzskatīs, ka Ignatenko lieta ir politiska izrēķināšanās, viņam ir tiesības atteikt bijušā prokurora izdošanu Krievijai.

Krievijā Ignatenko apsūdzēts kukuļņemšanā 48 miljonu rubļu (835 200 latu) apmērā no Maskavas apkārtnes nelegālo azartspēļu biznesa organizētājiem, kā arī par krāpšanos ar zemes gabaliem divu miljonu rubļu (34 800 latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!