Foto: RIA Novosti/Scanpix

No amata ceturtdien atkāpies Ukrainas austrumos pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) "aizsardzības ministrs" Igors Girkins – plašāk pazīstams kā Strelkovs, vēsta "Korrespondent.net".

DTR "ministru padome" Girkina lūgumu par atkāpšanos no amata apmierinājusi. Kaujinieku komandiera aiziešana no ministra amata saistīta ar pāriešanu uz citu darbu, informē DTR preses centrs. Paziņojumā gan nav norādīts, ar ko Girkins turpmāk nodarbosies.

"Aizsardzības ministra" amatam izvirzīts Vladimirs Kononovs, informē DTR.

Vēstīts, ka trešdien izplatījās informācija, ka promaskavisko kaujinieku komandieris Igors Girkins ir smagi ievainots. Citi avoti un DTR šo informāciju pēc tam noliedza.

Ukrainas drošības iestādes šonedēļ paziņoja, ka Girkins mēģinājis bēgt no Ukrainas. Svētdien tapa zināms, ka viņš izvirzījis ultimātu Krievijai, ka, ja netiks sniegta palīdzība, viņš būs spiests atkāpties no Antracitas pilsētas.

Igors Girkins, kurš plašāk pazīstama kā Igors Strelkovs, ir Krievijas pilsonis un Krievijas bruņoto spēku Galvenās izlūkošanas pārvaldes specvienības virsnieks, kurš Ukrainā vada diversantu grupu, raksta Ukrainas aģentūra UNIAN.

Martā Girkins ieradies Krimā, kur koordinējis Ukrainas armijas daļu un citu objektu ieņemšanu. Viņš arī vervējot Ukrainas iedzīvotājus dalībai separātistu teroristiskajā darbībā.

Girkins sevi ir pasludinājis par "Doņeckas Tautas Republikas" virspavēlnieku un ir vērsies pie Krievijas pēc palīdzības.

Vēstīts, ka Ukrainas spēki ir nostiprinājušies ap Doņecku un gūst panākumus kaujā pret prokrieviskajiem separātistiem, kuru rindās esot vērojama panika un dezertēšana.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!