Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas spēki nekontrolē vairāk nekā 100 kilometrus garu valsts robežas posmu ar Krieviju, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta aģentūra UNIAN.

"Uz šodienu vairāk nekā 100 kilometri Ukrainas – Krievijas robežas atrodas teroristu un kaujinieku, kā arī Krievijas Federācijas vienību kontrolē," preses konferencē Kijevā paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes runasvīrs Andrijs Lisenko.

Ukrainas spēku kontrolētajos robežas posmos Ukrainas karavīri atrodas aizsardzības pozīcijās un novēro pretinieka vienību pārvietošanos. Krievijas karaspēka koncentrēšanās tur neesot novērota.

Tikmēr Krievijas spēku koncentrēšanās fiksēta pie robežas iepretim Doņeckai un okupētās Krimas teritorijā, piebilda Lisenko.

Vēstīts, ka pēc martā notikušās Krimas okupācijas un aneksijas nemieri sākās Ukrainas austrumu reģionos. Aprīlī bruņotas prokremlisko kaujinieku bandas ieņēma valsts un drošības iestāžu ēkas Luhanskas un Doņeckas apgabalos. Promaskaviskie separātisti ir pasludinājuši Doņeckas un Luhanskas "republikas".

Tiek uzskatīts, ka kaujās, kas notiek šajos reģionos, piedalās ne tikai Kremļa atbalstīti un apbruņoti kaujinieki, bet arī Krievijas armijas karavīri. Maskava savu saistību ar šiem notikumiem gan noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!