Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 4. decembrī, Cēsīs tika atklāta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo jaunbūve. Šis ir pirmais depo Latvijā, kas pēc ES standartiem projektēts un uzcelts tieši ugunsdzēsēju darba vajadzībām, portālu "Delfi" informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi".

Jaunais depo ir tehniskā bāze ugunsdzēsējiem, kuri ikdienā rūpējas par Cēsu un arī Vidzemes reģiona drošību. Līdz šim ugunsdzēsēji strādājuši tikai speciāli pielāgotās telpās. Jaunais depo paredzēts 60 cilvēku personālam.

"Līdz ar šī depo izbūvi uzlabosies gan ugunsdzēsēju reaģēšanas spējas, gan drošība Cēsīs un Vidzemes reģionā," norādīja Latvijas Republikas Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. "Plānots, ka tuvājakā laikā tam sekos arī nākamie, jo jauni depo, kas uzlabo ugunsdzēsēju darba vidi, akūti nepieciešami arī citos Latvijas reģionos."

"Līdzās modernam aprīkojumam un transportlīdzekļiem svarīgi ir arī tas, lai telpas, kurās ugunsdzēsēji glābēji uzturas, īsteno teorētiskās un praktiskās nodarbības, būtu pielāgotas mūsu vajadzībām, ērtas un tehniskā kārtībā," skaidroja VUGD priekšnieks pulkvedis Oskars Āboliņš. "Šī ēka mums visiem ir paraugs tam, kādam ir jābūt mūsdienīgam un Eiropas līmeņa ugunsdzēsības depo."

Būvdarbus veica SIA "Modus būve". Cēsu ugunsdzēsēju depo kopējā platība ir 3669 kvadrātmetri, bet būvdarbu izmaksas – 4 270 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!