Foto: LETA
Partijas "Daugavpils atdzimšana" kongresā par tās jauno priekšsēdētāju ievēlēts Vladimirs Žavoronkovs, kurš patlaban strādā par futbola kluba "Daugava" otro treneri.

Kā informēja partijas birojā, Žavoronkovs šajā amatā nomainījis politiskā spēka līdzšinējo līderi Igoru Golubevu. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, startējot partijas "Daugavpils atdzimšana" sarakstā, Golubevs bija norādījis, ka ir bezdarbnieks.

Kongresā veiktas izmaiņas arī partijas statūtos, samazinot partijas valdes sastāvu no septiņiem līdz pieciem biedriem.

Nākamajās pašvaldību vēlēšanās partija "Daugavpils atdzimšana" neizslēdz iespēju startēt kopā ar vēl kādu politisko spēku. Tā kā pēdējā laikā politiskā dzīve Daugavpilī bijusi visai dinamiska - nodibinātas vairākas jaunas reģionālās partijas, partijas "Daugavpils atdzimšana" biedri nolēmuši pagaidām nesteigties ar partneru izvēli un pasekot notikumu turpmākajai attīstībai.

Kā ziņots, partija "Daugavpils atdzimšana" reģistrēta 2009.gadā. Aizvadītajās pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī partija "Daugavpils atdzimšana" ieguva 0,92% vēlētāju balsu, kas bija viens no zemākajiem rādītājiem starp vēlēšanās dalību ņēmušajiem politiskajiem spēkiem.

Pēdējās vēlēšanās visvairāk - 29,84% - balstu ieguva LSDSP, tai sekoja LPP/LC ar 27,68% balsu un "Saskaņas centrs" ar 18,24% balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!