Uzņēmumiem atskaitē jānorāda, pēc kādiem principiem un kādiem mērķiem līdzekļi tikuši izlietoti, kā arī jāinformē domes vadība par kapitālsabiedrības rīcībā esošo brīvo finanšu līdzekļu plānoto turpmāko izlietojumu.

Pašvaldības kapitālsabiedrību un kapitālsabiedrību ar Rīgas pašvaldības kapitāla daļu vadītājiem minētā informācija jāsagatavo un jāiesniedz domē līdz 17. oktobrim.

Jau vēstīts, ka augsta riska finanšu darījumi radījuši galvaspilsētas uzņēmumam ”Rīgas Nami” 1,26 miljonu latu zaudējumus, turklāt bijušais uzņēmuma vadītājs Kārlis Kavacs, slēdzot līgumus par šiem darījumiem, ir pārkāpis vairākus likumus, uzskata amatpersonas. Par darījumiem domes vadību varēja informēt arī divi bijušie valdes locekli Almers Ludviks un Mareks Segliņš, tāpēc pret visiem trijiem tiks iesniegta prasība tiesā par zaudējumu atlīdzināšanu, portāls ”Delfi” uzzināja domē.

Domes Audita un revīzijas pārvaldes revīzijas atzinumā par ”Rīgas Namu” finanšu darījumiem konstatēts, ka pērn maijā, noslēdzot līgumu ar SIA ”Zeus”, uzņēmumam radīti zaudējumi 1 265 740,32 latu apmērā. Tāpat konstatēts, ka Kavacs ir pārkāpis vairāku likumu prasības un ”Rīgas Nami” statūtus, jo pirms noslēgt aizdevuma līgumu ar SIA "Zeus" nav saņēmis kapitāla daļu turētāja - Rīgas domes piekrišanu.

Turklāt auditā atklāts, ka SIA ”Sinergija”, kas uzņēmumam līdz šim sniedza grāmatvedības pakalpojumus, arī pieļāvusi grāmatvedības kārtošanas prasību pārkāpumus, savukārt revidenti savā atzinumā par 2011.gada pārskatu šīs būtiskās neatbilstības nav konstatējuši, attiecīgi nevēršot kapitāla daļu turētāja uzmanību uz nepamatotu darījuma atspoguļošanu 2011.gadā.

Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes revīzijas atzinums pilnā apmērā tiks iesniegts gan Valsts policijas Ekonomisko noziegumu pārvaldē, gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Oktobra sākumā policija aizturējusi Kavacu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Vēlāk tiesa viņu apcietināja, taču jau pēc divām dienām tika iemaksāta tiesas noteikta drošības nauda – 15 000 latu, unKavacu atbrīvoja. 

Kavacam, kā arī otram "Rīgas namu" valdes loceklim Almeram Ludvikam tiek pārmesta augsta riska finanšu darījumu slēgšana ar finanšu starpniecības uzņēmumu "Zeus". Gan Kavacs gan Ludviks ir izslēgti no Rīgas vicemēra Andra Amerika vadītās partijas "Gods kalpot Rīgai".