Šefpavārs Havjērs Hosē Garsija, kurš sevi nosaucis par neatkarīgo pavārmākslas mīlētāju, 2.Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam, sagatavojis interesantu desertu. Tā pagatavošanai bez profesionāla aprīkojuma neiztikt, tomēr atjautīgāki virtuves virtuozi noteikti izdomās, kā vismaz daļu no šīs idejas realizēt savā virtuvē.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gmeža aveņu medus300 mlsaldais krējums300 gbiezpiens300 mlLielvārdes Tumšais alus300 gupenes300 gdzērvenes100 gcukurs4 želatīna plāksnītes100 mllaima sula100 gmeža aveņu medus piparmētras

Sagatavošana

1

100 g meža aveņu medus sajauc ar 300 ml saldo krējumu, ielej sifonā, kuram ir pievienota 1 skābekļa patrona, liek ledusskapī 2 stundas dzesēties.

2

Izsijā caur smalku sietu 300 g biezpienu.

3

Lej katliņā 150 ml alu "Lielvārdes Tumšais", pievieno 300 g upenes, 50 g cukuru, uzvāra un izkāš. Vāra aptuveni 1 min ar izkausētām 2 želatīna plāksnītēm, liek dzesēties istabas temperatūrā, līdz masa pārtop želejā.

4

Identiskā veidā pagatavo dzērveņu un alus želeju.

5

Pagatavo mērci, sablendējot 100 ml laima sulu ar 100 g meža aveņu medu, svaigām piparmētru lapām pēc garšas.

6

Ēdienu pasniedzot, liek uz šķīvja apaļas gredzenveida formas, ieber tajās izsijāto biezpienu, pārlej ar mērci, sagriež želeju nelielos kubiņos, ko izvieto ap apli, noņem gredzenu, dekorē ar jāņogām vai citām ogām.

Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!