Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 26. augustā, Hospitāļu ielu un tās apkaimi pieskandinās Brasas apkaimes svētki. Iespaidīga aktivitāšu programma, Latvijas ražotāju un amatnieku tirgus un plaša koncertprogramma priecēs ikvienu apmeklētāju.

Brasas apkaimē rīkotie "Hospitāļu ielas kaimiņu svētki" ir vieni no senākajiem un plašākajiem Rīgas apkaimju svētkiem, kas tiek svinēti kopš 2014. gada. Šogad savu 10. jubileju tie atzīmēs ar vērienīgu programmu un jaunu nosaukumu – Brasas apkaimes svētki!

Uz "Muzikālajām brokastīm" Hospitāļu ielas sākumā no plkst. 10.00 līdz plkst. 12.00 aicināti apkaimes iedzīvotāji un viesi kopīgi brokastot skvērā "Pik-Nik" stilā, līdzi ņemot savus ēdienus un dzērienus. Vienlaikus ar atklāšanas uzrunām viesus sveiks Linda Beināre, biedrības "Brasa" valdes locekle, Guntars Ruskuls, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Stratēģiskās vadības pārvaldes vadītāja vietnieks un Inese Auziņa, biedrības "Brasa" dibinātāja, Hospitāļu ielas kaimiņu svētku dibinātāja un ilggadēja organizētāja.

Svinīgā svētku atklāšana ar gājienu pa Hospitāļu ielu sāksies plkst. 12.00 kopā ar bundzinieku Matīsa Akuratera un Rinalda Maksimova ritmu pavadījumu. Tradicionāli notiks Latvijas ražotāju un amatnieku tirgus, būs arī ēdinātāji, kas piedāvās gardas maltītes un atsvaidzinošus dzērienus visdažādākajām gaumēm.

Foto: Publicitātes foto

Visu dienu no plkst. 12.00 līdz 17.00 Hospitāļu ielas garumā svētku apmeklētāji aicināti uz ekskursijām, orientēšanās spēlēm, radošajām darbnīcām, būs arī mūzikas, dejas, teātra un cirka izrādes, galda tenisa un šaha turnīrs, diskusijas, ziedojumu vākšana Ukrainas atbalstam, informācijas stendi par Nacionālo bruņoto spēku un Valsts policijas darbu, lai stiprinātu mūsu valsts un sabiedrības drošības apziņu.

Mazākie svētku apmeklētāji un ģimenes ar bērniem mīļi gaidīti no plkst. 12.00 līdz 17.00 pārbaudīt spēkus sacensībās bērniem un jauniešiem sadarbībā ar atbalstītājiem. Būs iespēja piedalīties izzinošās un radošās rotaļās un spēlēs, norisināsies arī darbnīcas sadarbībā ar Montessori centru, seju apgleznošanas studija, kā arī ziepju burbuļu šovs "Mārtiņa burbuļi" un piepūšamās atrakcijas.

Foto: Publicitātes foto

Skvērā, Miera ielā 73-77, no plkst. 16.00 līdz 22.00 viesus priecēs koncerts, kuru atklās "Slepenais viesis", bet tupinājumā uzstāsies grupas "Viral Mind", "Oranžās Brīvdienas", "Tautumeitas", un, kam svētku noslēgumā sekos uguns žonglieru apvienības "Soul of Flames" performance.

Ieeja pasākumā un aktivitātes visas dienas garumā pieejamas bez maksas.

Ar visiem pašvaldības rīkotajiem Rīgas vasaras kultūras programmas pasākumiem iespējams iepazīties tīmekļvietnē vasara.riga.lv, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā "Rīgā notiek".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!