Rīgā notiekošajā pasaules U-18 hokeja čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā ceturtdien Norvēģijas izlase ar rezultātu 5:0 (0:0, 4:0, 1:0) sagrāva Slovēnijas valstsvienību, bet Dānijas hokejisti ar 4:2 (1:2, 1:0, 2:0) pārspēja kazahus. Abām komandām tā bija pirmā uzvara šajā turnīrā.

Norvēģijas izlasē precīzi meta Kristofers van Durns, Kaspers Halgrens, Lars Kristiansens Rodne, Jonatans Hafsme un Sanders Forsbergs, bet vārtsargs Tobiass Normans atvairīja visus 13 pretinieku metienus.

Iepriekš Slovēnija un Norvēģija piedzīvoja zaudējumus Latvijas U-18 valstsvienībai.

Trešajā spēļu kārtā ceturtdien tikās Kazahstāna un Dānija, dāņiem izcīnot pirmo uzvaru šajā čempionātā. Vārtus uzvarētājiem guva Filips Šulcs, bijušā Latvijas izlases spēlētāja Sergeja Čubara dēls Viktors, kurš pārstāv Dāniju, Džonatans Andersens un Magnuss Kohs. Kazahstānas izlasē ar vārtu guvumu izcēlās Maksims Musorovs un Oļegs Boiko.

Turnīra kopvērtējumā Vācija un Latvija ir līderpozīcijās, jo tās abās aizvadītajās spēlēs izcīnījušas uzvaras un iekrājušas maksimālos sešus punktus, bet Kazahstāna ir trešajā pozīcijā ar trim punktiem divās spēlēs. Tālākajās vietās ar tiem pašiem trim punktiem ierindojušās Norvēģija, Dānija un Slovēnija, bet šīm komandām ir sliktāka gūto-zaudēto vārtu attiecība.

Ceļazīmi uz pasaules čempionāta eliti izcīnīs tikai šī turnīra uzvarētāji, bet vājākā izlase pametīs A grupu un nākamgad spēlēs B divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!