Foto: DELFI
Francijas zinātnieki, balstoties piecpadsmit gadu ilga pētījuma rezultātos, nākuši klajā ar šokējošu paziņojumu – sievietēm, kuras regulāri valkā krūšturus, krūtis nokarājas vairāk nekā sievietēm, kuras bez šī apakšveļas elementa ikdienā iztiek, informē izdevums "The Sun".

Tāpat pētījuma vadītāji apgalvo, ka krūšturi patiesībā nepilda nevienu no tiem piedēvētajām funkcijām attiecībā uz krūšu pretošanos gravitācijas spēkam un dēvējami vien par "viltus nepieciešamību".

Arī komentējot plaši izplatīto uzskatu, ka krūšturi ļauj sievietēm ar lielāka izmēra krūtīm izvairīties no muguras sāpēm, viens no pētījuma vadītājiem izteicies skeptiski.

"No medicīniskā, psiholoģiskā un anatomiskā viedokļa vērtējot krūšturu lietderīgumu, pētījuma gaitā nonācām pie secinājuma, ka pretošanās gravitācijas spējam patiesībā liek zaudēt krūšu tvirtumu un ādas elastību.

Citiem vārdiem sakot, tieši krūšturi krūtīm liek zaudēt to formu, un tā rezultātā netiek mazinātas arī muguras sāpes, no kurām nereti cieš sievietes ar lielām krūtīm," skaidrojis Žans Deniss-Rulons, kurš piecpadsmit gadu garumā veica simt trīsdesmit sieviešu krūšu novērošanu.

Profesora uzskatus kaislīgi aizstāvējusi arī kāda pētījuma dalībniece, apgalvojot, ka jau divus gadus ir atteikusies no krūštura valkāšanas, kā rezultātā sievietei ir krietni vieglāk elpot, iznest savu augumu, kā arī ir mazinājušās muguras sāpes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!