Atzīmējot Eiropas Savienības vēsturē lielāko paplašināšanos, nākamnedēļ sešās Latvijas pilsētās viesosies Eironams, kurā būs iespējams salikt lielāko puzli Latvijā, kā arī saņemt informatīvus materiālus par Eiropas Savienību un Latvijas gatavošanos dalībai tajā, informēja pasākuma rīkotāji.
Eiropas kustības Latvijā vadītājs Andris Gobiņš norādīja , ka Eironams viesosies Daugavpilī, Ludzā, Liepājā, Kuldīgā, Jelgavā un Limbažos.

Līdzās iespējai iegūt informāciju par Eiropas Savienību būs arī izklaides iespējas, un viena no interesantākajām solās būt iespēja salikt 3x3 metrus lielu puzli - Eiropas karti. Uz šo pasākumu tiek aicināti gan vecāki, gan bērni, lai piedalītos konkursos un vinnētu balvas.

Nākamnedēļ tiks rīkoti arī vairāki citi pasākumi, kā arī pateicības balle visiem tiem, kas ir palīdzējuši Latvijai ceļā uz Eiropas savienību. "Pavisam nesen mēs aptvērām, ka nav neviena pasākuma, lai pateiktu paldies visiem ierēdņiem, nevalstikso organizāciju darbiniekiem, kultūras pārstāvjiem, kas aizveduši Latviju līdz ES," sacīja Gobiņš.

Lai dotu iespēju cilvēkiem uzzināt vairāk par Eiropas Parlamenta darbu, 30. aprīlī Latvijā ieradīsies desmit Eiropas Parlamenta darbinieki, kuri dosies līdzi Eirobusiņam pa visu Latviju un atbildēs uz visiem cilvēkus interesējošiem jautājumiem.

Savukārt 9.maijā centrālās stacijas laukumā Rīgā atklās vides mākslas instalāciju "Lidojums uz Eiropu", kas tur atradīsies līdz Eiroparlamenta velēšanām 12.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!