Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

"Riga" komanda svētdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 14.kārtas pirmajā spēlē viesos ar rezultātu 5:1 (3:0) pārspēja "Jelgavu". Savukārt otrajā spēlē "Auda" Rīgā spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Liepāju".

"Riga" labā vārtus guva Marko Regža, Antonijs Černomordijs, Eduards Dašķeviču, Kemelo Ngenā un Gotjē Mankendā. Jelgavniekiem izcēlās Džozefs Ede.

Viesi vadībā izvirzījās jau pēc nospēlētas nepilnas pusotras minūtes, kad, asistējot Brianam Orosko, 1:0 panāca Regža. Sešas minūtes vēlāk Regžas sitienu ar galvu pielaboja Antonijs Černomordijs, kurš nostiprināja viesiem vadību.

3:0 "Riga" panāca 15.minūtē, kad pēc Mankendā piespēles no vārtu priekšas nekļūdīgs bija Dašķevičs. Nākamie vārti tika gūti otrā perioda piektajā minūtē, kad vārtu priekšā sekmīgi nospēlēja Ngenā.

Pēc astoņām minūtēm, partnerim piespēlējot uz tālo vārtu stabu, 5:0 panāca Mankendā. Puslaika vidū, 69.minūtē, Ede meistarīgi apmānīja pretinieku un ar kreiso kāju sita bumbu tīklā - 1:5.

Vārtus otrajā mačā guva brazīlieši - Režinaldu Ramiriss "Audai" un Luiss Ilariu jeb Dodo "Liepājai".

Spēles 25.minūtē liepājnieki izvirzījās vadībā, pēc Eduarda Tīdenberga izpildītā stūra sitiena ar galvu bumbu vārtos raidot Dodo. 12 minūtes vēlāk Ramiriss pēc Mateuša Klementes piespēles ielauzās soda laukumā un raidīja bumbu starp "Liepājas" vārtsarga Vladislava Lazareva kājām.

Pirmdien "Grobiņa"/LFS Liepājā tiksies ar "Valmieru" un RFS savā laukumā - ar "Daugavpili", bet otrdien "Metta" uzņems "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Līdere ar 31 punktu 13 spēlēs ir RFS, otrā ar 29 punktiem 14 cīņās ir "Riga", kurai ar 27 punktiem seko 13 mačus aizvadījusī "Daugavpils". "Valmierai" ir 21 punkts, "Tukums 2000"/"Telms" komandai - 17 punkti, 15 punktus ir guvusi "Auda", 14 punktus - "Metta", 12 punktus - "Grobiņa"/LFS, deviņus - "Liepāja" , bet astoņus punktus - "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!