Foto: Sanita Ieva Sparāne

Pašreizējā Latvijas čempione futbolā un "Tonybet" virslīgas līdere RFS pirmdien 14.kārtas mačā mājās ar rezultātu 5:0 (1:0) pārspēja "Daugavpili", kas pēc zaudējuma neatgriezās vicelīderes statusā.

RFS komandai vārtus guva Stefans Paničs, Darko Lemajičs, Mārtiņš Ķigurs, Roberts Savaļnieks un Petrs Marešs.

Rīdzinieki jau no pirmajām minūtēm bīstami uzbruka un pirmo reizi bumbu vārtos raidīja 17.minūtē, kad pēc Roberta Savaļnieka izpildītā stūra sitiena nekļūdīgu sitienu ar galvu izpildīja Paničs.

Tuvojoties pirmā puslaika beigām, daugavpilieši palika desmit vīru sastāvā, jo Ņikita Barkovskis ietriecās kājās Elvim Stuglim un saņēma sarkano kartīti. Stuglis varēja turpināt maču.

2:0 RFS komandai panāca Lemajičs, kurš 60.minūtē pēc Emersona Deusleisānu sitiena raidīja vārtos pretinieku vārtsarga Ņikitas Šaraņina atsisto bumbu. Trīs minūtes vēlāk pēc Dmitrija Zelenkova piespēles netraucētu sitienu izdarīja Ķigurs, kurš nostiprināja rīdziniekiem vadību.

Cīņas 73.minūtē Savaļnieks ar zemu sitienu no distances guva ceturtos vārtus RFS labā. Tāpat kā šajā epizodē vārtu guvuma atzīšanai, arī pamatlaika pēdējā desmitminūtē 11 metru soda sitiena nozīmēšanai bija nepieciešama VAR palīdzība, kas aizņēma vairākas minūtes. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Marešs varēja izpildīt "pendeli" un bija precīzs - 5:0.

RFS pēdējos divos mačos pārspēja apakšgala komandas "Liepāju" un "Jelgavu", pret abām ielaižot pa vieniem vārtiem. "Daugavpils", kas šo kārtu sagaidīja vicelīderes statusā un šodien uzvaras gadījumā varēja to atgūt, bija guvusi panākumus četrās spēlēs pēc kārtas un zaudējumus nebija izjutusi pēdējos sešos mačos.

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Daugavpilij" nevarēja palīdzēt aizsargs Raivis Skrebels un uzbrucējs Jevgenijs Miņins. Šosezon izcili spēlējošais vārtsargs Frenks Dāvis Orols, Miņins un "Daugavpils" rezultatīvais futbolists Aleksejs Golijanins pieder RFS, tādējādi daugavpiliešiem bija jāiztiek arī bez vēl diviem nozīmīgiem pamatsastāva spēlētājiem.

Pirmajā aplī Daugavpilī notikusī spēle noslēdzās neizšķirti 1:1.

Dienas pirmajā mačā "Valmiera" viesos ar 2:0 pārspēja debitanti "Grobiņa"/LFS.

"Valmieras" labā vārtus guva senegālieši Džibrils Gejs un Meisa Diops.

Viesi vadībā izvirzījās otrā puslaika otrajā minūtē, ka pēc Lūkasa Vapnes piespēles bumba nonāca vārtu priekšā, no kurienes precīzs bija Gejs. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām rupji kļūdījās Grobiņas komandas vārtsargs Artems Mališs, kas Diopam ļāva panākt 2:0.

"Grobiņa"/LFS pēc četru zaudējumu sērijas nākamajās divās spēlēs bijusi tikusi pie punktiem, iepriekšējā kārtā izcīnot savu vēsturē pirmo izbraukuma uzvaru virslīgā (2:1 pār tukumniekiem). Valmierieši, lai gan parādu dēļ zaudējuši trīs punktus turnīra tabulā un Eirokausu licenci, pie punktiem tikuši sešās cīņās pēc kārtas, atņemot tos visām trim iepriekšējās sezonas medaļniecēm.

Pirmajā aplī komandas spēlēja neizšķirti 1:1. Valmieriešu no zaudējuma izglāba Kristers Aļekseičiks, kurš guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laikā.

Līdere ar 34 punktu 14 spēlēs ir RFS, otrā ar 29 punktiem ir "Riga", kurai ar 27 punktiem seko "Daugavpils", kamēr "Valmierai" ir 24 punkti. "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 17 punkti, 16 punktus ir guvusi "Auda", 14 punktus - "Metta", 12 punktus - "Grobiņa"/LFS, desmit - "Liepāja" , bet astoņus punktus - "Jelgava".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!