Foto: LETA
Latvijas futbola izlases kapteiņa Kaspara Gorkša pārstāvētā Vulverhemptonas "Wanderers" komanda pēc izkrišanas no Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - atlaidusi galveno treneri velsieti Dīnu Sondersu.

Sonderss stājās amatā tikai šī gada janvārī, taču viņa vadībā vienība spēja uzvarēt tikai piecos no 20 mačiem, bet pēdējo sešu laikā izdevās izcīnīt tikai vienu panākumu. Neilgi pēc Sondersa vienībai pievienojās arī Gorkšs.

Bijušais "Liverpool" un "Aston Villa" uzbrucējs Sonderss, kurš savu trenera karjeru 2008.gadā uzsāka Velsas vienībā "Wrexham", 2011.gada septembrī pārņēma "Championship" vienību Donkasteras "Rovers", taču nespēja apturēt tās izkrišanu uz "League One" jeb pēc spēka trešo līgu. Nākamajā sezonā viņš veda komandu pretī otrajai vietai līgā, bet tad pieņēma "Wanderers" darba piedāvājumu.

Kopā ar Sondersu komandu pametīs arī viņa asistents Braiants Kerijs.
"Wanderers" gada laikā piedzīvojusi jau otro izkrišanu uz zemāku līgu. 2012.gada pavasarī tā vēl spēlēja Anglijas premjerlīgā.
"Wanderers" komanda ir trīskārtēja Anglijas čempionvienība, bet tās pēdējie lielie panākumi tika gūti pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados.

Pēdējo 15 mēnešu laikā "Wanderers" jau ir piektā galvenā trenera meklējumos.

Sezonas noslēguma kopvērtējumā "Wanderers" ar 51 punktu 46 mačos palika 23.pozīcijā 24 komandu konkurencē, bet vietu "Championship" sacensībās zaudēja trīs vājākās vienības, kas nākamajā sezonā cīnīsies trešajā spēcīgākajā līgā - "League One".

Pagājušajā nedēļā Sonderss medijiem izteicās, ka vēlas Gorkšu paturēt arī nākamsezon, ja vienība spēs saglabāt vietu "Championship".
Kā ziņots, Gorkšs sezonu iesāka premjerlīgas komandā "Reading", taču, zaudējis trenera uzticību, tika izīrēts Vulverhemtonas vienībai līdz sezonas beigām. Arī uz nākamo sezonu Gorkšam ir spēkā līgums ar "Reading" komandu, kas jau zaudējusi vietu premjerlīgā un nākamajā sezonā atgriezīsies "Championship" sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!