Foto: LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā FIFA pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, atguvusi četras pozīcijas un pakāpusies no 119.vietas, kas bija visu laiku zemākā pozīcija Latvijas futbola vēsturē.

Latvijas izlase jaunākajā rangā ieņem 115.vietu, bet tās rēķinā ir 288 punkti - par astoņiem vairāk nekā iepriekšējā rangā augustā.

Uz visu laiku zemāko vietu Latvija atkrita pirms trim mēnešiem, kad piedzīvoja kritienu par deviņām pozīcijām. Vēl pagājušā gada augustā Latvijas izlase rangā ieņēma 70.vietu, tomēr oktobrī tā jau atkāpās uz tā brīža visu laiku zemāko vietu - 118.pozīciju.

Kopš iepriekšējā ranga Latvijas izlase jaunā galvenā trenera Mariana Pahara vadībā aizvadījusi trīs spēles. Vispirms pārbaudes spēlē izbraukumā tika nospēlēts 1:1 ar Igauniju, bet pēc tam aizvadīti divi 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mači - ar 2:1 savā laukumā uzvarēta Lietuva un ar 0:1 viesos zaudēts Grieķijai.

Par trim vietām šomēnes rangā atkāpusies Igaunijas izlase, ieņemot 88.vietu, bet Lietuva atkāpusies par sešām pozīcijām un tagad ieņem 112.vietu.

Ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas.

Pirmo vietu pasaules rangā saglabājusi 2010.gada Pasaules kausa izcīņā un pēdējos divos Eiropas čempionātos uzvarējusī Spānija, bet uz otro pozīciju pakāpusies Argentīna, kas apsteigusi Vāciju.

Ceturtajā pozīcijā atrodas Itālija, piekto vietu tagad ieņem Kolumbija, bet sestie ir beļģi, kas pakāpušies par četrām vietām.

Pēc kāpuma par piecām vietām septītie ir Urugvajas futbolisti, Brazīlija pakāpusies par vienu pozīciju uz astoto vietu, Nīderlande zaudējusi četras pozīcijas un tagad ir devītā, bet pirmo desmitnieku noslēdz Horvātija.

Divas vadošās Latvijas izlases pretinieces 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā piedzīvojušas kritienu - Grieķija atkāpusies par vienu pozīciju uz 12.vietu, bet bosnieši zaudējuši piecas vietas un tagad atrodas 18.pozīcijā.

Nākamais rangs tiks publicēts 17.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!