Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola izlase arī turpmāk savas mājas spēles aizvadīs "Skonto" stadionā, un tas nemainīsies līdz netiks uzcelts jauns stadions, intervijā "Sporta Avīzei" sacīja Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons.

Atgādinām, ka aizvadītajā nedēļā neviens nepieteicās "Skonto" stadiona izsolei, bet pirmdien Indriksons paziņoja, ka pats gatavojas atpirkt šo sporta būvi.

"Vai tad kāds ir teicis, ka "Skonto" stadionā nespēlēs futbolu? Es to nekad nevienam neesmu teicis. Vienmēr esmu teicis, ka nebūs "Skonto" stadiona, taču esmu teicis, ka spēlēsim, ka man, ka federācijai tas ir jānodrošina, kamēr neuzbūvēsim jaunu stadionu. Man nav šaubu, ka "Skonto" stadionā spēlēsim futbolu līdz brīdim, kamēr neuzbūvēsim jaunu," "Sporta Avīzei" sacīja LFF prezidents.

Indriksons arī uzsvēra, kāpēc vēl viņš vēlas "Skonto" stadionu iegūt savā īpašumā: "Šobrīd pats galvenais ir pārnest halli, jo tur trenējas visa "Skonto" sistēma. Un arī daudzi citi bērni. Nestādos priekšā, kā sagatavot konkurētspējīgus spēlētājus bez halles. To gribu pārnest uz "Daugavas" stadionu. Ir jānoslēdz vienošanās ar banku. Tā ir apsolījusi, ka halli drīkstam demontēt. 2015. gada pavasarī, kad beigsies futbola sezona zem jumta, mums ir ātri jādemontē lielās dzelzs konstrukcijas un jāpārnes uz "Daugavas" stadionu. No futbola sabiedrības par šo neviens nav interesējies."

"Ceru, ka nākamajā gadā mēs to izdarīsim. Mums tas ir jāizdara, jo ilgāk bankai solīt nevaram. Man liekas, tai jau ir apnikuši mūsu solījumi un apņemšanās," turpināja Indriksons.

Tikmēr runājot par jauna stadiona celtniecību, Indriksons stāstīja līdz tam vēl jāpagaida pāris gadi.

"Kā es vienmēr esmu teicis – jauns stadions nevar būt agrāk par 2016., 2017. gadu. Tas vienkārši nav iespējams. Taču mēs esam izdarījuši ļoti lielu darbu. Var teikt, pašu galveno – beidzot esam dabūjuši projektēšanas uzdevumu, kas kā jebkuram objektam Rīgā un vēl jo vairāk – stadionam – ir liela problēma. Mums tas ir uz rokas. Domāju, šonedēļ arī būs visi tehniskie noteikumi. Respektīvi, mums paliek viena liela problēma – kādā veidā implantēt šā stadiona teritorijā biznesa aktivitātes. Mēs pie tā strādājam, bet sīkāk nestāstīšu. Ja mums tas iznāks, tas būs vienkārši fantastiski ne tikai Rīgai, bet visai Latvijai. Domāju, Rīga un valsts to atbalstīs. Vai arhitekts spēs to visu salikt kopā? UEFA mums iedeva vācu konsultantus un arī vienu ļoti spēcīgu vācu arhitektu. Pirmie signāli ir tādi, ka viņi ir spējuši salikt kopā, tā, lai nesadārdzinātu projektu. Protams, tas ir daudz dārgāks. Tīri pats stadions ir desmit divpadsmit miljonu dārgs, otrā variantā – no 25 līdz 45 miljoniem," sacīja Latvijas futbola galvenais cilvēks.

Jaunais stadions varētu tikt būvēts Latvijas Universitātes stadiona vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!