Foto: AFP/Scanpix
Pieredzējušais franču futbolists Ēriks Abidāls paziņojis par karjeras beigām Francijas valstsvienības rindās.

34 gadus vecais Abidāls šobrīd pārstāv Grieķijas komandu Pireju "Olympiacos", bet savus spilgtākos laikus spēlētājs aizvadīja Spānijas vienībā "Barcelona".

"Kad treneris piezvanīja un pavēstīja, ka neesmu iekļauts Pasaules kausa dalībnieku sarakstā, tas mani ļoti iespaidoja," Katalonijas radiostacijai izteicās francūzis. "Vēlējos noslēgt karjeru Pasaules kausā, visa mana cīņa bija tādēļ. Tomēr tagad durvis ir aizvērušās."

Abidālu pēdējos gados vajāja veselības problēmām. 2011.gada martā kļuva zināms, ka sportistam konstatēts aknu audzējs. Toreiz pēc operācijas veikšanas viņš veica neticamu atgriešanos un divus mēnešus vēlāk jau palīdzēja "Barcelona" komandai triumfēt UEFA Čempionu līgā.

Tomēr vēlāk noskaidrojās, ka viņam nepieciešama transplantācijas operācija, kas tika veikta pagājušā gada aprīlī.

Francijas izlases sastāvā viņš aizvadīja 61 spēli, ar vārtu guvumiem neizceļoties. Abidāls ir viens no tiem franču futbolistiem, kurš bija iesaistīts savas valstsvienības skandālā 2010.gada Pasaules kausa izcīņas laikā.

Abidāls piedalījies divos Pasaules kausa finālturnīros, 2006.gadā palīdzot Francijai sasniegt finālu, kā arī 2008.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Klubu līmenī aizsargs pārstāvējis arī trīs pašmāju vienības - "Monaco", "Lille" un Lionas "Olympique".

Jau vēstīts, ka aizvadītajās dienās par karjeras beigām Francijas izlasē paziņoja arī Franks Riberī un Samirs Nasrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!