Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais Zviedrijas futbolists Zlatans Ibrahimovičs gatavojas 2016.gadā noslēgt profesionālo karjeru, Ziemeļamerikas medijam ESPN atzinis pats sportists.

Šobrīd 32 gadus vecais Ibrahimovičs ikdienā pārstāv Francijas čempionvienību Parīzes "Saint-Germain" (PSG), ar kuru futbolistam vēl ir spēkā līgums uz turpmākajiem diviem gadiem.

"Pēc līguma beigām man būs jau 34 gadi, neredzu sevi spēlējam futbolu pēc tam, tāpēc, visticamāk, likšu punktu karjerai. Pagaidām gan joprojām zinu, ka esmu labākais futbolists uz planētas," skaidroja Zviedrijas izlases uzbrucējs.

Ibrahimovičs PSG komandu pārstāv kopš 2012.gada, kopumā uzbrucējs 93 Parīzes vienības spēlēs izcēlies ar 80 vārtu guvumiem. Lieliskā spēlētāja rezultativitāte ļāvusi vienībai divreiz triumfēt Francijas čempionātā.

Tāpat Ibrahimovičs optimistiski raugās uz iespējām jaunajā sezonā triumfēt prestižajā UEFA Čempionu līgā. "PSG komanda ir radīta, lai spēlētu labākajos turnīros. Futbolistiem treniņos ir jāstrādā ļoti smagi, kā arī jācer nedaudz uz veiksmi. Domāju, ka šogad varam uzvarēt Čempionu līgā, aizvadītajā sezonā uzkrājām lielisku pieredzi."

Karjeras laikā Ibrahimovičs pārstāvējis tādus Itālijas futbola grandus kā Turīnas "Juventus", Milānas "Inter" un "AC Milan". Tāpat uzbrucējs vienu sezonu pavadījis spāņu vienībā "Barcelona".

Zviedrijas izlases karjerā Ibrahimovičs ir guvis 48 vārtus 98 spēlēs, un šobrīd viņš ir otrais visu laiku rezultatīvākais Zviedrijas izlases futbolists.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē sākās jaunā Francijas čempionāta sezona, tās ievadā PSG futbolisti izbraukumā cīnījās neizšķirti 2:2 ar "Reims" vienību. Abus vārtus parīziešu labā guva tieši Ibrahimovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!