Foto: Reuters/Scanpix
Godinot Parīzes teroraktos bojāgājušos un solidarizējoties ar Francijas tautu, pirms nedēļas nogalē gaidāmajām Anglijas premjerlīgas spēlēm tiks atskaņota Francijas himna, ceturtdien paziņoja līga. Tikmēr sestdien "El Classico" jeb slavenākā Spānijas čempionāta derbija laikā starp Madrides "Real" un "Barcelona" komandām tiks veikti vēl nebijuši drošības pasākumi.

Kā zināms, teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti vairāk nekā 130 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti.

Himna tiks atskaņota pirms spēles, centra aplī sastājoties abām komandām un mača tiesnešiem, kā tas notika jau otrdien notikušajā Anglijas un Francijas futbola izlašu pārbaudes spēlē.

"Himnas atskaņošana kā solidarizēšanās un upuru pieminēšana ir pareiza, jo starp premjerlīgu un Franciju pastāv ilgstošas un ļoti labas savstarpējās attiecības," teica Anglijas premjerlīgas ģenerāldirektors Ričards Skudamors.

Premjerlīgā patlaban spēlē 72 franču futbolisti, kas ir otra pārstāvētākā nācija čempionātā aiz mājiniekiem.

Tāpat nedēļas nogalēs gaidāmajos mačos tiks pastiprināti drošības pasākumi.

"Klubi ir pilnībā informēti par nacionālo drošības dienestu ieteikumiem. Tie sadarbosies ar vietējo policiju, lai nodrošinātu atbilstošus drošības un drošuma pasākumus stadionos maču laikā," atzīmēja Skudamors.

Pēc 12 aizvadītām kārtām Anglijas premjerlīgas līderpozīcijā atrodas Mančestras "City", kas izcīnījusi 26 punktus. Tikpat punktu ir Londonas "Arsenal", kamēr par punktu mazāk iekrājuši Lesteras "City" futbolisti.

Tikmēr sestdien Spānijas čempionāta mačā starp "Real" un "Barcelona" tiks veikti vēl nebijuši drošības pasākumi.

Drošības dienestu darbinieku skaits vēl tiks noteikts pēc klubu pārstāvju, policijas, vietējās un nacionālās valdības pārstāvju tikšanās.

"Drošības mēri tiks ievērojami palielināti. Drošības dienestu darbinieki strādās ne tikai stadionā, bet arī ārpusē un sabiedriskajā transportā, ar kuru līdzjutēji dosies uz spēlēm," paziņoja Spānijas iekšlietu ministrs Horhe Fernandess Diass.

Kā ziņo Spānijas mediji, gaidāms, ka "Santiago Bernabeu" stadionu Madridē apsargās trīs perimetros izvietoti 1500 policijas darbinieki, tajā skaitā zirgu patruļas un kinologi. Gaidāms, ka "El Classico" apmeklēs 81 000 skatītāju.

Spānijas čempionāta līdere ar 27 punktiem 11 spēlēs ir "Barcelona", kas par trim punktiem apsteidz otrajā vietā esošo "Real".

Jau vēstīts, ka mazāk nekā pusotru stundu pirms paredzētā sākuma otrdien tika atcelta Hannoverē paredzētā Vācijas un Nīderlandes futbola valstsvienību pārbaudes spēle. Kā pavēstīja policija, spēle atcelta drošības apsvērumu dēļ.

Tāpat iepriekš tika atcelta arī otrdien Briselē paredzētā pārbaudes spēle starp Beļģijas un Spānijas futbola izlasēm.

Kā zināms, Francijas un Vācijas futbola izlases piektdien Parīzē aizvadīja savstarpēju pārbaudes spēli, kurā ar 2:0 pārāki bija mājinieki. Jau spēles pirmajā puslaikā stadionā varēja dzirdēt ārpusē notiekošos sprādzienus. Pēc pārbaudes spēles ar Vāciju tika atcelta preses konference, kā arī drošības apsvērumu dēļ viesi nakti pavadīja stadionā.

Lai gan sākotnēji tika minēts, ka pēc teroraktiem atcelti visi nedēļas nogalē Francijā plānotie sporta pasākumi, tomēr tika aizvadītas vairākas futbola kausa spēles.

Teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti vismaz 130 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts" jeb "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!