Foto: LETA

Latvijas futbola izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā "Sion" komanda Šveices kausa ceturtdaļfinālā svētdien pamatlaikā nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:0) ar valsts čempioni "Basel", bet 11 metru pēcspēles sitienu sērijā viņi savus pretiniekus pārspēja ar 4:3.

Lai gan 11 minūtes pirms spēles pamatlaika beigām "Sion" atradās vadībā ar 2:0, tomēr viesi desmit minūšu laikā izlīdzināja spēles rezultātu.

Tā kā uzvarētājs netika noskaidrots pirmajās 90 minūtēs, tad komandām bija jāaizvada pusstundu ilgs papildlaiks. Tajā neviena no vienībām vārtus neguva un pusfinālists tika noskaidrots 11 metru soda sitienu sērijā.

Tajā "Sion" futbolisti nerealizēja tikai vienu "pendeli", turpretī "Basel" kļūdījās divreiz, tādejādi nākamajā kārtā iesoļoja "Sion", kur tos sagaida "Lugano" futbolisti.

Izcīnot panākumu, "Sion" izdevās pārtraukt mēnesi ieilgušo piecu neuzvarēto spēļu sēriju.

Kā zināms, abas komandas jūnijā tikās arī iepriekšējās sezonas Šveices kausa finālā, kurā ar 3:0 pārāki bija Sjonas futbolisti.

Jau vēstīts, ka Vaņins ceturtdien palika nepārspēts, bet "Sion" UEFA Eiropas līgas apakšgrupu turnīra izšķirošajā, sestajā, mačā savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Anglijas premjerlīgas klubu "Liverpool", tādējādi sasniedzot turnīra izslēgšanas spēles.

Kā zināms, Vaņins ir viens no četriem kandidātiem uz šī gada Latvijas labākā futbolista balvu. Uz titulu pretendē arī aizsargi Kaspars Dubra un Kaspars Gorkšs, kā arī pussargs Deniss Rakels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!