Foto: Reuters/Scanpix
Anglijas futbola premjerlīgas pērnās sezonas sensacionālā čempione Lesteras "City" jauno sezonu iesākusi ar zaudējumu Hallas "City" vienībai, kas pēc spēka augstākajā divīzijā atgriezusies pēc gada pārtraukuma.

Lesteras klubs viesos cieta zaudējumu ar rezultātu 1:2 (0:1).

Mača rezultātu pirmā puslaika kompensācijas laikā atklāja mājinieku uzbrucējs Adama Diomande, kurš bija pirmais pie atlēkušās bumbas. Tiesa, otrā puslaika sākumā Lesteras komandas alžīriešu pussargs Rijads Mahrezs realizēja 11 metru soda sitienu, panākot izlīdzinājumu.

Tomēr 12 minūtes vēlāk Hallas kluba skotu pussargs Roberts Snodgress ar sitienu no soda laukuma līnijas izvirzīja vadībā mājiniekus. Lesteras futbolisti līdz mača beigām tā arī neatspēlējās un piedzīvoja zaudējumu ar 1:2.

Lesteras klubs par Anglijas čempioniem pirmo reizi savā 132 gadus ilgajā vēsturē oficiāli tika kronēts maija sākumā.

Lesteras "City" ir pirmā komanda premjerlīgas vēsturē, kas titula aizstāvēšanu sāk ar zaudējumu.

Pārsteidzošā Lesteras komanda 2014./2015. gada sezonā finišēja 14. pozīcijā starp 20 klubiem un ar grūtībām nosargāja vietu Anglijas premjerlīgā, bet vēl sezonu iepriekš tā spēlēja Anglijas pēc spēka otrajā līgā – "Championship" –, kurā izcīnīja čempiona titulu un kvalificējās premjerlīgai.

Lesteras "City" uzvara premjerlīgā novērtējama kā viens no lielākajiem brīnumiem mūsdienu sportā, turklāt interesi atainot šo panākumu filmā izrādījusi Holivuda.

Tiesa, pirms šīs sezonas Lesteras komandas galvenais treneris Klaudio Ranjēri tēlaini izteicās, ka drīzāk Pikadillī cirkā nosēdīsies citplanētieši, nekā viņa vadītā vienība atkārtoti kļūs par premjerlīgas čempioni.

Hallas "City" pirmo reizi premjerlīgā spēlēja 2008./2009. gada sezonā, bet pēc divām sezonām pameta pēc spēka pirmo līgu. Pirms trim gadiem klubs vēl uz divām sezonām atgriezās premjerlīgā, bet atkal izkrita uz "Championship". Pērn Hallas futbolisti pēc spēka otrajā līgā finišēja ceturtie, bet pārspēlēs nodrošināja atgriešanos premjerlīgā.

Tikmēr ar uzvaru savu ēru Mančestras "City" komandā sestdien sāka slavenais spāņu treneris Hoseps Gvardiola, kura vadītā vienība ar 2:1 (1:0) savā laukumā pārspēja "Sunderland" futbolistus.

Mača rezultātu ceturtajā minūtē ar precīzu 11 metru soda sitienu realizēja rezultatīvais argentīniešu uzbrucējs Serhio Agvero. Ilgu laiku rezultāts palika nemainīgs, bet 71. minūtē "Sunderland" uzbrucējs Džermeins Defo panāca izlīdzinājumu.

Uzvaru mājinieki gan nodrošināja ar veiksmes palīdzību, jo bumbu savos vārtos raidīja šīs vasaras "Sunderland" jaunieguvums Pedijs Makneirs, kurš tika iegādāts no Mančestras "United".

Gvardiola šajā mačā uz rezervistu soliņa atstāja Mančestras "City" ierasto pamatvārtsargu Džo Hārtu, kura vietu vārtos ieņēma argentīnietis Vilfredo Kavallero.

Citā mačā sestdien Liverpūlē vietējā "Everton" cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar pagājušās sezonas trešo labāko vienību Totenhemas "Hotspur".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!