Foto: AP/Scanpix
Grieķijas Futbola federācija (GFF) pēc kāda tiesneša mājas nodedzināšanas uz nenoteiktu laiku apturējusi visu līgu spēles, vēsta ārzemju masu mediji.

Kā paziņojumā norāda GFF, trešdien "aizdomīgos apstākļos" nodegusi tiesneša Giorga Bika tukšā atpūtas māja. Nākamie lēmumi tikšot pieņemti pēc ugunsdzēsēju un ekspertu slēdziena par ugunsgrēka iemesliem.

Pagājušajā nedēļā cits futbola tiesnesis Giorgs Tsacilidis savas mājas kāpņu telpā saņēma draudus no diviem nezināmiems vīriešiem. Pēc šī incidenta GFF un FIFA jau brīdināja visu Grieķijas futbola sabiedrību, ka atkārtoti jebkāda veida uzbrukumi soģiem var novest pie futbola sacensību apstādināšanas.

Tagad GFF apturējusi visu futbola sacensību norisi Grieķijā. Tas gan neattiecas uz starptautiska mēroga spēlēm, tādējādi trīs Grieķijas klubi varēs spēlēt Eirokausos, bet Grieķijas valstsvienība aizvadīs Pasaules kausa atlases mačus.

Grieķijas vadošie futbola klubi jau nosodījuši incidentus un aicināja tiesībsargājošās iestādes noskaidrot vaininiekus un pēc iespējas ātrāk tos saukt pie atbildības.

Grieķijas futbols pēdējos gados daudz cietis no fanu vardarbības un agresīvas uzvedības, tāpat pār valsts futbolu gulst korupcijas un spēļu sarunāšanas skandālu ēna. GFF septembrī atlika sezonas sākumu, jo GFF, futbola līgu vadība un klubi nespēja vienoties par vairākiem svarīgiem drošības jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!