Foto: AP/Scanpix

Portugāles futbola izlases un Spānijas karaliskā kluba "Real Madrid" zvaigzne Krištianu Ronaldu ir noraidoši izteicies par video atkārtojumu ieviešanu futbolā, un viņam piekrīt arī FIFA pārstāvji, ziņo ārzemju mediji.

"Videotehnoloģijas un futbols ir nesavienojamas lietas," izteicies Ronaldu, lai gan tieši pēc jaunās tehnoloģijas izmantošanas tika ieskaitīti viņa gūtie vārti klubu pasaules čempionātā, kad "Real" ar 2:0 pusfinālā pieveica Meksikas "America" vienību. Tiesneši sākotnēji uzskatīja, ka uzbrucējs atradies aizmugures situācijā, taču video atkārtojums parādīja, ka vārti ir ieskaitāmi.

Ronaldu piekrīt arī FIFA un UEFA tiesnešu inspektors Nātans Bartfelds. "Es uzskatu, ka video atkārtojumi tikai sarežģīs dzīvi līdzjutējiem," Bartfeldu citē aģentūra TASS. "Tas prasīs papildu laiku lēmumu pieņemšanai, kas negatīvi ietekmēs spēles dinamiku. Taču vienai lietai es piekrītu - futbolā ir nepieciešama vārtu guvuma noteikšanas sistēma. Mēdz gadīties, ka vārtu gūšanas brīdī bumba ir vārtu līniju šķērsojusi pa gaisu, tad tiesnešiem ir grūti noteikt, vai bumba ir pilnībā bijusi vārtos."

UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins izteicies, ka pagaidām netiek plānots izmantot video atkārtojumus šīs organizācijas rīkotajos turnīros.

"Es un UEFA šo pagaidām uztveram kā eksperimentu," Čeferinu citē spāņu izdevums AS. "Paskatīsimies, kā būs. Pagaidām šo sistēmu ieviest negrasāmies."

Kā ziņojām, šā gada pavasarī FIFA departaments, kas atbild par spēles noteikumu izmaiņām, atļāva testēt videoatkārtojumu sistēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!