Foto: lff.lv
Latvijas U-19 futbola izlase otrdien Skopjē Eiropas čempionāta elites kārtas kvalifikācijā ar 3:2 (1:0) pārspēja Ungārijas vienaudžus, sasniedzot vēsturisku panākumu.

Visus trīs vārtus Latvijas izlases labā šai spēlē guva Marko Regža. Ungārijas izlasē vārtus guva Norberts Kundraks, kurš 55. minūtē izlīdzināja mača rezultātu, un Šombors Bevardi, kurš divas minūtes vēlāk ar 11 metru sitienu izvirzīja Ungāriju vadībā ar 2:1.

Rezultāta izlīdzinājumu Regža panāca 89. minūtē, bet uzvaras vārtus guva jau kompensācijas laikā.

Lai iekļūtu Eiropas čempionāta finālā, Latvijas izlasei četru komandu turnīrā bija jāieņem pirmā vieta, taču zaudējums Anglijas U-19 komandai aizvadītajā nedēļas nogalē šim cerībām pārvilka svītru. Tomēr otrā vieta elites kvalifikācijas kārtā, ko dod uzvara pār Ungāriju, ir Latvijas futbolistu visu laiku labākais sasniegums jaunatnes futbolā.

Grupas kopvērtējumā Latvijai un Anglijai ir vienāds punktu skaits, taču pirmo vietu ieņem savstarpējās spēles uzvarētāji, šajā gadījumā angļi.

Turnīra pirmajā spēlē Latvijas U-19 izlase ar 2:1 pārspēja mājinieci Maķedoniju.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtā, kas notika Horvātijā, Latvijas jaunie futbolisti novembrī ar 1:2 zaudēja Dānijai, cīnījās neizšķirti 0:0 ar mājiniekiem un ar 4:0 sagrāva Sanmarīno. Pateicoties labākai iesisto un ielaisto vārtu bilancei, Latvijai izdevās apsteigt horvātus un ieņemt otro vietu grupā, tādējādi pirmo reizi kopš 2008.gada pārvarot Eiropas čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkstes

Latvijas U-19 izlase iepriekšējo reizi Eiropas čempionāta priekšsacīkšu kārtu pārvarēja pirms 2009. gada turnīra. Toreiz trenera Vladimira Beļajeva vadībā Latvija guva otro vietu apakšgrupā un aiz sevis atstāja Itāliju, pret spēcīgajiem itāļiem vārtus iesitot pašreizējiem pieaugušo izlases spēlētājiem Alanam Siņeļņikovam un Kasparam Dubram. Pēc tam elites kārtā Latvija zaudēja Francijai un Rumānijai, bet cīnījās 0:0 ar Norvēģiju.

Pērn U-19 Eiropas čempionāta finālā uzvaru izcīnīja Anglija, kas finālā ar rezultātu 2:1 pārspēja Portugāles vienaudžus. Angļi tādējādi desmito reizi triumfēja Eiropas U-19 čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!