Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs uzskata, ka nav jābaidās no ģenerālsekretāra, kurš nenāk no futbola vides.

Ņemot vērā atsevišķu LFF valdes locekļu publiski pausto neapmierinātību ar ģenerālsekretāra neesamību pēc Edgara Pukinska atkāpšanās no amata, Gorkšs iecēla Mareku Gruškevicu par ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāju, apņemoties turpināt meklēt pastāvīgu ģenerālsekretāru.

"Virzīju kandidātu ar administratīvo pieredzi, ko vajadzētu izmantot futbola attīstībai un iekšējo procesu sakārtošanai. Paldies viceprezidentiem par atbalstu, bet valde manu priekšlikumu neapstiprināja. Kā prezidents apstiprināju par pienākumu izpildītāju M. Gruškevicu, lai ikdienas procesi federācijā noritētu bez aizķeršanās iespējām. Uzskatu, ka nav jābaidās no kandidāta, kurš nenāk no futbola vides. Tieši otrādi - ir jāveicina jaunu, kompetentu un pieredzējušu cilvēku iesaistīšanās futbola procesos. Tam ir jābūt svarīgākam faktoram nekā tam, kur kāds iepriekš ir spēlējis futbolu," sacīja Gorkšs, kura teiktais citēts LFF mājaslapā internetā.

Valdes sēdē tika piedāvāts ģenerālsekretāra amatā atkal iecelt Jāni Mežecki, un Gorkšs pret šo ierosinājumu uztvēra kritiski.

"Aicinu valdi ar atbildību izturēties pret pienākumiem un apzināties, ka valdes pieņemtie lēmumi tieši ietekmē šī brīža situāciju. Tādi ierosinājumi kā atjaunot J. Mežecki ģenerālsekretāra amatā neliecina par gatavību pārmaiņām, par kurām biedri nobalsoja iepriekšējās prezidenta vēlēšanās," sacīja LFF prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!