Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs pēc otrdien aizvadītās 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles Izraēlā izcēla valstsvienības vārtsarga Pāvela Šteinbora sniegumu, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas izlases aizsardzības līnijai jau no pirmajām spēles minūtēm problēmas sagādāja mājinieku izlases tālās piespēles, ar kurām Izraēla izveidoja neskaitāmas vārtu gūšanas iespējas un piespieda Latvijas valstsvienību piekāpties ar rezultātu 1:3 (1:3).

"Sarežģīta spēle sarežģītos laikapastākļos, taču tie abām komandām bija vienādi," par spēli izteicās Stojanovičs. "Domāju, jau salīdzinoši agri spēlē varēja just, ka abām komandām abos laukuma galos trūka svaiguma. Bija atklāta spēle abu komandu izpildījumā. Abām bija iespējas gūt vārtus, vairāk guva mājinieki. Apsveikumi Izraēlas komandai! Viņi ir ātrāki, arī meistarīgāki. Viņiem ir divi neiedomājami labi uzbrucēji, viens fantastiska līmeņa pussargs. Varam tikai apsveikt pretiniekus un paņemt no šīs spēles pieredzi nākotnei."

Īpaši liels darba apjoms tika sagādāts Pāvelam Šteinboram, kurš pēc divu spēļu izlaišanas atgriezās Latvijas izlases vārtos. Pēdējās divas spēles Polijas ekstraklasas kluba Gdiņas "Arka" vārtsargam sanāca īpaši neveiksmīgas, izlasei ar Šteinboru vārtos piekāpjoties Slovēnijai ar rezultātu 0:5, bet Austrijai – 0:6.

"Varu tikai apsveikt viņu. Tā viņam bija ar pārliecinošu izrāvienu labākā spēle līdz šim. Viņš labi nospēlēja arī pret Poliju. Mums ļoti vajadzīgs arī labs vārtsargs. Šodien viņš bija ne tikai labs, bet pat ļoti labs vārtsargs. Svarīgos brīžos viņš glāba no vārtu zaudējuma. Otrā laukuma galā mums varbūt nebija tik daudz vārtu gūšanas iespēju [kā pretiniekiem], bet tajās reizēs pretiniekus arī glāba vārtsargs, arī vārtu stabs. Taču jāatzīst, ka Izraēla bija pelnījusi uzvarēt," klāstīja izlases stūrmanis.

Portāls "Delfi" jau ziņojis par sarunu starp Stojanoviču un Šteinboru pēc spēles ar Austriju, kurā futbolists trenera vārdiem "pateica lietas, kurām pats netici."

Tāpat Izraēlas mediju pārstāvis jautāja Latvijas izlases trenera viedokli, vai Izraēla varētu kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram, piemēram, no UEFA Nāciju līgas.

"No UEFA Nāciju līgas – varbūt. Izkļūt ārā no šīs grupas gan laikam būs pagrūti. Polija jau kvalificējusies, Austrija šobrīd ir labākās pozīcijās. Pie noteikta iznākuma arī Slovēnija varētu kvalificēties. Vairākām komandām ir vienāds punktu skaits, kādai diemžēl nāksies palikt bešā. Domāju, Izraēla palaida garām savu iespēju mačā ar Slovēniju," atbildēja Stojanovičs.

G apakšgrupā pirmo pozīciju ar 19 punktiem astoņās spēlēs ieņem Polija, bet tai ar 16 punktiem seko Austrija. Izraēla, Slovēnija un Ziemeļmaķedonija guvusi pa 11 punktiem, bet joprojām bešā palikusi ir Latvija.

Finālturnīram kvalificēsies divas spēcīgākās grupas komandas. Pēdējās spēles tiks aizvadītas 16. un 19. novembrī, kad Latvijas izlase vispirms viesosies Slovēnijā, savukārt noslēdzošajā spēlē uzņems Austrijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!