Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas izlases futbolists Jānis Ikaunieks pēc piedzīvotā zaudējuma 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlē atklāja, ka pēc valstsvienības gūtajiem vārtiem situācija likusies cerīga, taču atzina Izraēlas valstsvienības fiziskās sagatavotības pārspēku, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Valstsvienība viesos ar rezultātu 1:3 (1:3) piekāpās Izraēlas izlasei, piedzīvojot jau astoto zaudējumu šajā ciklā.

"Bija grūta spēle," pēc spēles izteicās Jānis Ikaunieks. "Ļoti karsts laiks, labs pretinieks. Bijām fiziski švakāki par viņiem, kas mazliet patraucēja. Cīnījāmies līdz galam. Likās, ka visi spēlētāji centās, cik viņiem spēks."

Vladimirs Kamešs pirmā puslaika beigās kļuva par pirmo Latvijas izlases futbolistu, kurš 2019. gadā valstsvienības rindās izcēlies ar vārtu guvumu, panākot rezultātu 1:2. Tūlīt pat gan mājinieki atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

"Divi uzbrucēji [Zahavi un Dabūrs] viņiem visus golus uztaisīja. Labi, ka paši beidzot guvām vārtus. Pie 1:2 jau likās, ka būs cerīgāk, varbūt neizšķirts vai uzvara. Diezgan ātri puslaika beigās gan ielaidām trešos vārtus – tas tā bišķiņ "nogalināja". Puslaika pārtraukumā cerējām, ka būs vēl momenti. Ja Guti [Vladislavs Gutkovskis] būtu iesitis, varbūt būtu pozitīvākas spēles beigas," par spēli sprieda futbola kluba "Liepāja" pussargs.

Latvijas izlases vārtu guvumā piedalījās arī Ikaunieks.

"Pametu vienam spēlētājam bumbu garām, ieraudzīju, ka Gutkovskis viens pats, un devu viņam piespēli. Viņš uz krūtīm pieņēma, labi ieraudzīja Vladimiru Kamešu. Tad jau Kamešs viens pret vienu, tālajā stūrī meistarīgi pa zemi iesita," gūtos vārtus atminējās Ikaunieks.

Taujāts par to, vai galvenais treneris Slaviša Stojanovičs mudinājis Ikaunieku un Kamešu spēles laikā brīžiem mainīties ar malām, kuldīdznieks atbildēja noliedzoši.

"To mēs paši savā starpā izdomājām. Treneris neko neteica. Kamešs var spēlēt gan labajā pusē, gan kreisajā, gluži kā es. Varbūt pretiniekiem kaut kas sajūk, mainoties pretspēlētājam. Mums principā vienalga, kā uzbrukt," skaidroja futbolists.

Savukārt otrā puslaika pirmajā pusē bīstamu standartsituāciju izpildīja Roberts Savaļnieks, kurš trāpīja pa pretinieku vārtu stabu. Pie bumbas šajā situācijā bija arī Ikaunieks, tomēr pie sitiena tika viņa bijušais "Liepāja" kluba komandas biedrs.

"Bišķin padiskutējām. Abi divi ļoti gribējām sist un uzņemties iniciatīvu. Viņš teica, ka galā stāv mazais aizsargs, kuram var apgriezt apkārt bumbu. Teicu: "Ja iesitīsi, sit!" Viņš labi uzsita, nevar neko pārmest," skaidroja Ikaunieks.

Izlases aizsargs Mārcis Ošs pēc puslaika pārtraukuma arī piebiedrojās pussargu rindām. Futbolists skaidroja, ka tas bijis taktisks lēmums.

"Nē, nekad iepriekš nebiju spēlējis tur," klāstīja Ošs. "Bet man jau bija galvenokārt aizsardzības funkcijas, tā ka manos pienākumos nekas daudz nemainījās. Pirmajā puslaikā viņu uzbrucējs nāca laukuma dziļumā, es viņam sekoju, un tad aiz manis palika tukšums. Tad jau labāk, lai es uzreiz esmu tur."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!