Foto: AFP/Scanpix/LETA
Itālijas Futbola federācijas (FIGC) vadība cer jau maija sākumā veikt koronavīrusa Covid-19 pārbaudes saviem futbolistiem, lai augstākās futbola līgas (A sērija) klubi varētu atsākt treniņus, ziņo medijs BBC.

A sērijas čempionāts globālās pandēmijas dēļ tika apturēts 9. martā. Tas pagaidām apstādināts uz nenoteiktu laiku, bet līgā šosezon vēl jātiek izspēlētiem 12 kārtām un četriem atsevišķiem mačiem.

"Kā situācija būs piemērota, pabeigsim čempionātu," sarunā ar "Sky Sports Italia" izteicies FIGC prezidents Gabriele Gravina. "Drīz būs tikšanās, kurā izveidosim rīcības plānu. Ceru, ka maija ievadā veiksim pārbaudes, kurās pārbaudīsim spēlētāju veselību, un tam sekos treniņi."

Federācijas pārstāvis atzina, ka organizācija nav noteikusi termiņu čempionāta izspēlei, bet tā cer sezonu noslēgt pilnvērtīgi.

Šādai idejai gan netrūkst oponentu. "Brescia" kluba prezidents Massimo Cellīno atklājis, ka viņa vienība atteiktos no spēlēšanas, ja sezona tiktu atsākta. Jau ziņots, ka bažas paudis arī Dženovas "Sampdoria" galvenais treneris Klaudio Ranjēri, kurš norādīja uz iespējamajiem riskiem.

Līdz pat nākamā gada janvārim Itālijas profesionālajās līgās spēles, iespējams, tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, svētdien par Itālijas valdības plāniem vēsta portāls "mediaset". Tiesa, Sporta ministrs Vinčenco Spadafora pavēstīja, ka līdz ar 4. maiju Itālijas A sērijas futbola komandas, iespējams, varēs atsākt treniņus.

Itālija ir viena no smagāk cietušajām valstīm pasaulē. Koronavīruss Covid-19 konstatēts 162 488 valsts iedzīvotājiem, bet no tā miruši 21 067 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!