Foto: Latvijas Futbola federācija
Jezga ap Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēlēšanām turpināsies, jo šonedēļ Vēlēšanu komitejas pieņemtais lēmums, vēlreiz lemjot par pieteikumiem, ir neskaidrs. Vairāki pieteikumu iesniedzēji atkal gatavi sniegt apelācijas, kā to paredz LFF statūti.

Riņķa dancis ap LFF vēlēšanām sākās pirms mēneša, kad LFF Vēlēšanu komiteja kā kandidātus reģistrēja tikai trīs cilvēkus (Andi Rozīti, Emīlu Latkovski un Viktoriju Mihaļčuku), kuri kandidēja uz vietu valdē, bet starp viņiem nebija neviena prezidenta un viceprezidenta amata kandidāta. Vēlāk "zaļo gaismu" saņēma vēl četras personas (Vadims Ļašenko (prezidenta amats), Olafs Pulks, Sergejs Kovaļovs (abi – viceprezidenta amats) un Nauris Mackevičs (valdes locekļa amats)), bet seši iesniedzēji (Sandis Ģirģens (prezidenta amats), Vladimirs Šteinbergs (viceprezidenta amats), Anastasija Kučinska, Guntars Indriksons, Jānis Apse un Jānis Engelis (visi - valdes locekļa amats)) taisnību meklēja Apelāciju komisijā.

Apelāciju komisija norādīja, ka Vēlēšanu komitejas lēmumi bijuši netaisnīgi, tomēr Vēlēšanu komiteja nesteidza uzreiz labot savas kļūmes. Pēc konsultācijām ar starpautiskām organizācijām (UEFA un FIFA) Vēlēšanu komiteja apstiprināja vēl vienu kandidatūru (Apsi), divas noraidīja (Kučinsku un Šteinbergu), bet trīs pieteikuma iesniedzēju (Ģirģena, Indriksona un Engeļa) likteni uzticēja LFF valdei (tā teikts LFF paziņojumā).

LFF vēlēšanu peripetijas, visticamāk, nerimsies vēl kādu laiku. Ja Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā nebūtu izsludināts ārkārtas stāvoklis, LFF vēlēšanu kongresam būtu bijis jānotiek 24. aprīlī, bet vēl joprojām turpinās jezga ap kandidātu reģistrēšanu. Covid-19 pandēmijas dēļ LFF kongress ir pārcelts uz nenoteiktu laiku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!