Foto: F64

"Optibet" futbola virslīgas čempionvienība "Riga" FC, kas pērn vērsās pie sporta arbitrāžas tiesas (CAS), lai apstrīdētu teju 600 tūkstošus eiro lielo Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) piespriesto sodu, tomēr atzīta par vainīgu nelikumīgā Kotdivuāras futbolista Sedrika Gogua pārejā no Serbijas kluba "Partizan". Tiesas priekšā Latvijas kluba pārstāvji uzsvēra, ka klubam nav bijis nodoma rīkoties ļaunprātīgi, tomēr vienības argumentācijai CAS tiesneši nenoticēja, liecina tiesas spriedums.

Portāls "Delfi" jau pērn aprakstīja konflikta būtību pēc tobrīd pieejamās informācijas. Futbola klubs Belgradas "Partizan" 2016. gadā no Somijas vienības Seinajoki SJK iegādājās kotdivuārieti Sedriku Gogua, kurš 20 gadu vecumā tika atzīts par Somijas augstākās līgas labāko aizsargu. Gogua karjeru Serbijā uzsāka veiksmīgi, bet jau rudenī abu pušu attiecības izjuka. Futbolists uzsvēra, ka klubs tam nav pilnībā izmaksājis algu, bet "Partizan" vadība presē norādīja uz Gogua neprofesionālo uzvedību.

Futbolists līgumu lauza un pameta Serbiju, bet pirmā komanda, kas oficiāli pieteica futbolista pāreju, bija "Riga" FC, to paveicot pirms 2017. gada virslīgas sezonas. Taču FIFA Strīdu risināšanas kamera (DRC), kurā bija vērsies gan futbolists, gan "Partizan", atzina Latvijas vienību par līdzvainīgu neatļautā līguma laušanā. Tādējādi "Riga" ar spēlētāju bija solidāri atbildīga Serbijas klubam izmaksāt 579 940 eiro, kā arī inflācijas piemaksu piecu procentu apmērā.

"Riga" FC lēmumu pārsūdzēja sporta arbitrāžas tiesā (CAS) Lozannā, vēršoties pret "Partizan" klubu, Gogua un FIFA. 2019. gada 15. oktobra spriedumā FIFA lēmums tika atzīts par spēkā esošu, tomēr "Partizan" izmaksājamā summa tika samazināta.

Portāls "Delfi" vairākkārt vērsies pie "Riga" FC vadības, tomēr tā nav atbildējusi uz lūgumiem komentēt situāciju.

Līgumos paredzētie tūkstoši

Pieejamais spriedums un komandu iesniegtie dokumenti ļāvuši precizēt notikumu gaitu, kā arī apzināties lietā apgrozītās summas.

"Partizan" vienība SJK klubam par Gogua pāreju 2016. gada ievadā samaksāja 400 tūkstošus eiro. Līgumsaistības ar spēlētāju paredzēja, ka bez algas par paša līguma parakstīšanu viņš saņems 60 tūkstošus eiro. Pirmajā līguma gadā viņam tika solīti desmit maksājumi pa deviņiem tūkstošiem, bet nākamajos trīs līguma gados (līdz 2019. gada beigām) viņam tika solīti 36 maksājumi pa 12,5 tūkstošiem.

Algas maksājums gan izpalika jūnijā un augustā, tāpēc futbolistu pārstāvošais jurists 1. septembrī klubam nosūtīja vēstuli, brīdinot, ka divu trūkstošo algas maksājumu un citu parādsaistību dēļ viņam ir iemesls 8. septembrī vienpusēji lauzt līgumu. "Partizan" reaģēja 5. septembrī, pārskaitot deviņus tūkstošus, bet uz atkārtotu vēstuli 8. septembrī atbildēja ar divu tūkstošu pārskaitījumu 12. septembrī.

Sagaidījis 3. oktobri, kotdivuārietis vēlreiz pieprasīja samaksu divu algu apmērā par jūliju un septembri (18 tūkstoši eiro), kā arī mājokļa pabalstu divu tūkstošu eiro apmērā. Šoreiz futbolists summu pieprasīja līdz 7. oktobrim, bet, to nesagaidījis, līgumu lauza.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!