Trešdien, 9. jūnijā, Latvijas futbola klubs "Ventspils", tā prezidents Adlans Šišhanovs un administrators Nikolajs Djakins saņēma bargus sodus par dalību spēļu ietekmēšanā.

2004. gadā Latvijas futbolā bija "pīķis", jo valstsvienība sensacionāli tika uz Eiropas čempionāta finālturnīru un spēlēja "Euro 2004". Diemžēl, kopš tā laika Latvijas futbola prestižs ar katru gadu sarucis, un viens no iemesliem ir daudzie spēļu ietekmēšanas skandāli, kas atklātībā nāca viens pēc otra neilgi pēc Latvijas futbola zelta mirkļiem "Euro 2004" Portugālē.

Portāls "Delfi" piedāvā hronoloģiski iepazīties ar lielākajiem un skaļākajiem skandāliem, kas tieši vai netieši skāris Latvijas futbolu sākot no 2005. gada.

2005. gada decembris

LFF prezidents Guntis Indriksons paziņo, ka  Latvijas futbolā notiek spēļu rezultātu ietekmēšana un tajā iesaistītas ir futbolam tuvu stāvošas personas. Par konkrētiem rezultātiem spēlēs negodīgi darboņi Latvijas futbola klubiem piedāvājuši 15 000 latu. Neilgi pēc tam LFF preses sekretāra amatu atstāj Krišjānis Kļaviņš.

"Viņš pats uzrakstīja atlūgumu, mēs neiebildām. Vakar ar viņu mums bija saruna," 2005. gada 2. decembrī aģentūrai LETA sacīja toreizējais LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, norādot, ka ar Kļaviņu runāts par atklātībā nākušo skandālu par Latvijas futbola spēļu ietekmēšanu. "Šādā situācijā viņš kā labāko izeju ir atradis atkāpšanos no amata."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!