Futbola klubs "Liepāja" svētdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 16. kārtas spēlē, pēc panākuma nostiprinoties ceturtajā vietā.

Vēju pilsētas futbolisti viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzvarēja Jūrmalas "Spartaks" komandu.

Spēles 19. minūtē pēc stūra sitiena liepājnieki ieguva vadību. Soda laukumā Dmitrijs Baga ar galvu nolika bumbu pa sitienam Sejdinam Keitā, kurš vārtu priekšā bija nekļūdīgs – 1:0.

Otrajā puslaikā, 57. minūtē, pēc piespēles soda laukumā ar vienu pieskārienu bumbu viesu vārtos raidīja bijušais liepājnieks Emeka Fraidejs – 1:1. Divas minūtes vēlāk Mihails Gordeičuks noslēdza "Liepājas" uzbrukumu ar spēcīgu sitienu no soda laukuma robežas un atguva ciemiņiem vadību.

"Spartaks" maiju uzsāka ar četriem zaudējumiem, taču divās pēdējās spēlēs tika pie punktiem, savā laukumā sagādājot pārsteigumu un ar 1:0 pieveicot "Valmieru", kā arī spēlējot 0:0 ar "Ventspili"

Liepājnieki pēc trim zaudējumiem pret trim šīs sezonas spēcīgākajām komandām pēdējās kārtās mājās ar 3:1 pieveica "Ventspili" un viesos ar 5:0 sagrāva "Noah Jurmala".

Jūrmalas vienībā bijušais liepājnieks Ričards Fraidejs guvis piecus, bet Leonels Vamba – divus vārtus, kamēr viesiem joprojām labākais vārtu guvējs ar četriem "goliem" ir Artūrs Karašausks, bet pa trim vārtiem guvuši Dāvis Ikaunieks un Dodo jeb Luiss Ilariu.

Šosezon komandas savā starpā nav tikušās, bet iepriekšējā sezonā komandas punktus virslīgā dalīja uz pusēm, kamēr Latvijas kausa ceturtdaļfinālā ar 3:1 pārāka bija vēlākā kausa ieguvēja "Liepāja".

Jau ziņots, ka pirms tam "Riga" izglābās no sensacionālas punktu zaudēšanas un savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja jaunpienācēju "Noah Jurmala". Dienas pirmajā spēlē "Valmiera" atspēlējās un viesos ar 2:1 (0:0) pārspēja "Daugavpili".

Vēl šovakar tiksies RFS un "Metta", bet "Ventspils" šajā kārtā nespēlē.

Turnīra vadībā ar 32 punktiem 14 spēlēs ir "Riga" komandai, kurai ar 29 punktiem 12 un 13 mačos seko RFS un "Valmiera". Ar 21 punktu 13 cīņās ceturtā ir "Liepāja", bet piekto vietu ar 17 punktiem 12 spēlēs ieņem "Daugavpils". Tālāk ar 13 spēlēs sapelnītiem desmit punktiem seko Jūrmalas "Spartaks" un deviņiem – "Metta", seši punkti 12 spēlēs ir "Ventspilij", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem deviņos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!