Foto: Latvijas Futbola federācija

"Optibet" futbola virslīgas klubs "Auda" pastiprinājis sastāvu ar diviem aizsargiem, kuri savulaik spēlējuši Horvātijas jauniešu futbola izlasēs, ziņo klubs.

Uz komandu pārnācis 25 gadus vecie centra aizsargi Božo Mikuličs un Marko Stolniks.

Mikuličs vienībai pievienojies no Itālijas C sērijas kluba "ACR Messina". Splitā dzimušais aizsargs aizvadījis 16 spēles Horvātijas U-19 izlasē. Viņš pārsvarā spēlējis pašmāju klubos, karjeras laikā 52 spēles arī aizvadot Horvātijas augstākajā līgā.

Stolniks uz vienību tiek izīrēts līdz vasaras pāreju periodam no Horvātijas augstākās līgas kluba "Varaždin". Viņam ir pieredze piecās dažādās Horvātijas jauniešu izlasēs, visvairāk spēļu (16) sakrājot U-16 vecuma valstsvienībā.

Aizsargam šī būs pirmā pieredze ārzemju komandās. Viņš karjeras laikā bijis arī slavenajā Zagrebas "Dinamo" klubā, kur pie teikšanas gan tika tikai dublieros, bet līdz šim pārsvarā spēlējis Horvātijas otrajā augstākajā līgā. Aizsargs laukumā gājis 86 spēlēs dzimtās Varaždinas pilsētas komandā.

Ziņots, ka klubu nākamsezon vadīs horvāts Tomislavs Stipičs, ar kuru strādās vairāki treneri no Horvātijas. Stipičam kā asistents palīdzēs Perica Vidaks, vārtsargu treneris būs Gorans Brašničs, bet fiziskās sagatavotības treneris Miļenko Kumičs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!