Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase pavasara treniņnometni Maltā otrdien, 29. martā, noslēdza ar uzvaru pārbaudes spēlē ar rezultātu 1:0 (0:0) pār Azerbaidžānas valstsvienību.

Latvijas izlases uzvaru mača 85. minūtē izrāva Vladislavs Gutkovskis, kurš precīzi sita ar galvu pēc stūra sitiena izspēles. Latvijas izlase kopš 30. minūtes spēlēja vairākumā, kad sarkano kartīti nopelnīja Azerbaidžānas izlases pussargs Gara Garajevs.

Latvijas izlasē divi futbolisti piedzīvoja debiju. Renārs Varslavāns pirmo reizi devās laukumā pamatsastāvā, bet otrajā puslaikā Latvijas izlases vārtus sargāja Rihards Matrevics, kuram tas bija pirmais izgājiens laukumā valstsvienībā.

Šajā mačā divreiz bumba trāpīja pa Latvijas izlases vārtu pārliktni. 20. minūtē Garajevs trāpīja pa vārtu pārlikti pēc spēcīga tālsitiena, bet 18 minūtes vēlāk Antonijs Černomordijs, raidot bumbu prom no soda laukuma, ar galvu teju ieraidīja bumbu savos vārtos, taču šoreiz viņam paveicās, kad viņš norībināja savu vārtu konstrukciju.

Mača galotnē Latvijas izlasei izdevās izmantot savu skaitlisko pārsvaru laukumā. Vispirms 85. minūtē Raimonds Krollis ar galvu bīstami apdraudēja vārtus, bet tad pēc stūra sitiena precīzs bija Gutkovskis. Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra 90. minūtē nopelnīja savu otro brīdinājumu, tiekot noraidīts. Kompensācijas laikā Matrevics glāba Latvijas izlasi no vārtu zaudējuma, atvairot tiešo brīvsitienu.

1997. un 2002.gadā Latvijas un Azerbaidžānas izlases pārbaudes mačos Rīgā spēlēja neizšķirti ar 0:0. 2004.gadā abas izlases Rīgā vēlreiz spēlēja neizšķirti (2:2), bet 2018.gadā Rīgā ar 3:1 uzvarēja Azerbaidžāna.

Jau vēstīts, ka piektdien latvieši cīnījās neizšķirti 1:1 ar Kuveitu. Vārtus Latvijas labā mača 55. minūtē guva Roberts Savaļnieks.

Šie pārbaudes mači Latvijai ir viens no sagatavošanās posmiem dalībai UEFA Nāciju līgā, kas sāksies jūnijā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!