Latvijas futbola virslīgas kluba "Metta" līdzjutēji sociālajā vietnē "Twitter" vērsušies pie futbola vienības "Auda", kuras pirmdien uzņemtajā "Optibet" virslīgas spēlē apsargi viesu atbalstītājiem atņēmuši Krievijas militāro agresiju Ukrainā nosodošu plakātu.

Ziņots, ka "Auda" virslīgas otrā apļa pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 3:2 pieveica "Metta" vienību. Tomēr ažiotāžu par maču pēc tā beigām radījis ārpus laukuma noticis incidents.

"Paklau, FK "Auda"," vietnē "Twitter" raksta par "Metta"/"LU Ultras" sauktā līdzjutēju kustība. "Kad mēs no jūsu algotajiem apsargiem varēsim dabūt atpakaļ mūsu baneri, ko viņi konfiscēja pie ieejas?"

Publikācijai pievienota fotogrāfija ar plakātu, uz kura nosvītrots liels "Z" burts. Šis burts kopš kara sākuma Ukrainā izmantots kā Kremļa agresiju slavinošs simbols.

"Auda" šobrīd jau izdzēstā "tvītā" sākotnēji informēja, ka apsargiem šādi rīkoties mudinājis spēles delegāts. Delegāts pirmdien aizvadītajai spēlei netika nozīmēts. Savukārt virslīgas reglaments paredz, ka tādā gadījumā delegāta pienākumus pilda tiesnešu inspektors. Tiesnešu inspektors pirmdien aizvadītajā mačā bija Jurijs Popovičenko.

Publiskajā diskusijā iesaistījās arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko. "Ja tā ir patiesība, tad šo delegātu vairāk neredzēsim," rakstīja Ļašenko.

Vēlāk gan futbola klubs "Auda" precizēja sniegot informāciju, no iepriekš minētā apgalvojuma atkāpjoties.

"Noskaidrojot lietas apstākļus, banera konfiscēšana esot bijusi patvaļīga apsargu darbība. Mēs runāsim par notikušo ar apsardzes firmu, kā arī atvainojamies Latvijas Futbola federācijai, ja mūsu sniegtā informācija nav bijusi precīza," rakstīja klubs.

"Metta" vienības līdzjutējiem šosezon tā nav pirmā saskarsme ar cilvēkiem, kuri cenšas ierobežot viņu nostāju pret Krievijas uzsākto karu. Fani izbraukuma spēlēs Daugavpilī un Salaspilī piedzīvojuši vietējo iedzīvotāju agresiju, liecina līdzjutēju publicētie ieraksti sociālajos tīklos.

Šiem atgadījumiem sekoja īpatnēja LFF Disciplinārlietu komitejas (DK) publikācija, kurā tā Krievijas iebrukumu Ukrainā nodēvēja par "pastāvošo saspringto politisko un militāro situāciju Ukrainas valsts teritorijā". Ar attiecīgo lēmumu LFF DK aicināja klubus pievērst pastiprinātu uzmanību darbam ar līdzjutējiem, lai izvairītos no naida kurināšanas situācijām.

Ziņots, ka LFF prezidents Vadims Ļašenko nosodīja šo lēmumu, aicinot komitejas vadītāju Jevgeniju Tverjanoviču-Bori sniegt savu skaidrojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!