Foto: Sanita Ieva Sparāne

Gatavojoties UEFA Nāciju līgas jūnija sabraukuma pēdējai spēlei, Latvijas futbola izlasei divās dienās nācās šķērsot četras valstis – Moldovu, Šveici, Austriju un Lihtenšteinu, kuras galvaspilsētā Vaducā otrdien Latvijas futbolisti aizvadīs maču.

Latvijas futbola izlase piektdien Kišiņevā izcīnīja savu trešo uzvaru trīs spēlēs UEFA Nāciju līgas zemākās jeb D līgas pirmajā grupā, ar 4:2 pārliecinoši un skaisti apspēlējot Moldovu.

Nākamajā rītā pēc spēles ar Moldovu Latvijas futbolistiem bija nodarbība vēl Kišiņevā, tad tikai pēcpusdienā ceļš veda uz Cīrihi. Savukārt no Cīrihes lidostas valstsvienība devās uz Austriju, bet treniņi norisinās pašā Lihtenšteinā.

Valstsvienība pirms spēles Lihtenšteinā apmetusies Austrijas mazpilsētā Dornbirnā, kur ir apmēram 50 000 iedzīvotāju. Par kādiem 10 000 vairāk nekā visā Lihtenšteinā. Dornbirna atrodas apmēram 45 kilometru attālumā no spēles vietas Vaducas.

Kā skaidroja LFF, izvēle par labu Dornbirnai kritusi, jo atrodas tuvu Lihtenšteinai. Vaducā ir viena izlases vajadzībām atbilstoša viesnīca, kurā jau apmetusies mājiniece Lihtenšteina, tāpēc variants par dzīvošanu Lihtenšteinā atkritis un nācies meklēt apkārtnē. Lemjot par Austriju vai otrā pusē esošo Šveici, izvēlēta Austrija.

"Attālumi (no Austrijas un Šveices) aptuveni vienādi, bet cenu un citu kritēriju ziņā šoreiz tika izvēlēta Austrija. Attiecīgi tas bija lēmumus, ņemot vērā arī tādus faktorus kā optimāls attālums līdz stadionam, viesnīcas pieredze darbā ar profesionālām futbola komandām, un viesnīcas atbilstība dažādiem citiem kritērijiem," skaidro LFF.

Svētdien Latvijas futbola izlase "aiz slēgtām durvīm" aizvadīja treniņu vienā no Vaducas laukumiem, bet pirmdienas vakarā pulksten 20:00 pēc Latvijas laika Daiņa Kazakeviča vadītā valstsvienībā iemēģinās spēles vietu - "Rhein Park" stadionu. Pirms tam Kazakevičam un kādam no futbolistiem būs vēl preses konference.

Latvijas un Lihtenšteinas spēle 14. jūnijā Vaducā sāksies pulksten 21:45 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" no "Rhein Park" stadiona Vaducā piedāvās teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!