Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu kopā ar slaveno Anglijas futbola komandu Mančestras "United" nedosies pirmssezonas tūrē, tādējādi vēl vairāk akcentējot spekulācijas par viņa aiziešanu no kluba.

Mančestras vienība piektdien dodas ceļā uz Taizemi, kur tā otrdien aizvadīs pārbaudes maču pret "Liverpool", bet pēc tam dosies uz Austrāliju. Vismaz pagaidām it kā ģimenes apstākļu dēļ Ronaldu ar komandu nebūs, viņš tai nav pievienojies arī pirmssezonas treniņos, kaut gan portugāļa ierašanās bija paredzēta pirmdien.

Jau pirms nedēļas izskanēja spekulācijas, ka 37 gadus vecais Ronaldu vēlas pamest Mančestras "United". Tas pamatojams ar to, ka jaunajā sezonā komanda nespēlēs UEFA Čempionu līgā, turklāt pārbūves procesā esošā vienība, visticamāk, necīnīsies arī par trofejām. Uzbrucēja nepievienošanās uz pirmssezonas treniņiem šīs runas tikai pastiprinājušas.

Ronaldu līgums ar Mančestras "United" vēl ir spēkā uz nākamo sezonu, un klubs nav slēpis, ka negrasās atvadīties no savas lielākās zvaigznes. Tiesa, neoficiāli izskanējusi informācija, ka attiecīga piedāvājuma gadījumā darījums tomēr varētu notikt. Kā potenciālā transfēra summa piesaukta 14 miljoni eiro. Par vienu no interesentēm tiek uzskatīta Londonas "Chelsea". Ronaldu vārds locīts arī Minhenes "Bayern" un Madrides "Real" kontekstā. Spānijas karaliskajā klubā viņš spēlējis jau iepriekš.

Ar 140 vārtiem Ronaldu ir visu laiku labākais Čempionu līgas vārtu guvējs un noteikti vēlas pēdējos karjeras gados šo rādītāju uzlabot.

Mančestrā portugālis atgriezās pērn augustā, pārceļoties no Itālijas kluba Turīnas "Juventus". Komanda aizvadīja sliktu sezonu un Anglijas premjerlīgā palika tikai sestajā vietā, knapi kvalificējoties pat UEFA Eiropas līgai, turklāt vienībā bija arī iekšējas nesaskaņas. Tikmēr visu turnīru ietvaros Ronaldu ar 24 vārtiem 39 spēlēs bija Mančestras "United" rezultatīvākais futbolists. Viņš pēc sezonas saņēma komandas labākā spēlētāja balvu.

Ar šo vasaru Mančestras "United" galvenā trenera amatā stājies nīderlandietis Ēriks ten Hāgs, kurš sācis vienības pārveides procesu, taču pagaidām oficiāli parakstīts tikai viens futbolists – 22 gadus vecais Nīderlandes aizsargs Tailers Malasija. Tikmēr tādi tiešie konkurenti kā Mančestras "City" un "Liverpool" bruņojušies nopietnāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!