Foto: Ekrānuzņēmums
Vairāki esošie un bijušie Igaunijas futbola izlases spēlētāji gada nogalē Tallinā vakariņojuši ar agresora – Krievijas – futbola valstsvienības galveno treneri Valēriju Karpinu. Igaunijas Futbola savienības (EJL) prezidents Aivars Pohlaks notikušajā nesaskata problēmu, jo svarīgi ir arī "nezaudēt cilvēciskās attiecības", lai "pasaule atgrieztos normālā stāvoklī".

"Viena grupa, desmit draugi, simts atmiņu, tūkstoš spēļu... Jaungada ballīte, kas jāatceras," sociālajos tiklos attēlu ielicis Andrejs Stepanovs, kurš Igaunijas futbola izlasē savulaik aizvadījis 89 spēles. Pie viena galda kopā ar Igaunijas bijušajiem un esošajiem futbolistiem redzams arī Karpins, kurš vēl 2022. gada rudenī – daudzus mēnešus pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā – pagarināja līgumu par okupantu futbola izlases vadīšanu. Tādējādi Karpins nav nosodījis Krievijas uzsākto vardarbību Ukrainā.

Savulaik vienam no labākajiem Krievijas futbolistiem Karpinam ir arī Igaunijas pilsonība, tādējādi viņam nav problēmas iebraukt pie Latvijas ziemeļu kaimiņiem. Karpins ir dzimis Narvā, kur viņam ir arī nekustamais īpašums.

Tikšanos un svinīgo pasēdēšanu organizējis jau minētais Stepanovs, kurš ir sporta aģentūras "NESTA Sport Group" dibinātājs un futbola kluba "FC Tallinn" līdzīpašnieks. Stepanovam un Karpinam blakus atrodas arī nekustamie īpašumi Ida-Viru reģionā, bet pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā "NESTA Sport Group" uzņēmējdarbība galvenokārt bija saistīta ar Krieviju. Vakariņu dalībnieki sākotnēji it kā neesot zinājuši, ka pie viena galda būs arī Karpins.

Sociālajos tīklos ievietotajā fotogrāfijā redzami arī Igaunijas izlases kapteinis Konstantīns Vasiļjevs, Igaunijas izlases uzbrucējs Sergejs Zenjovs, bijušais ilggadējais Igaunijas izlases futbolists Andress Opers, kā arī vairāki citi bijušie Igaunijas futbolisti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!