Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Futbola zvaigznes Krištianu Ronaldu sensacionālā pārcelšanās uz Saūda Arābijas čempionāta klubu "Al Nassr" aizvadītajās nedēļās sacēlusi pamatīgu ažiotāžu, un, kamēr viņš gaida savu debiju jaunajā komandā, tā īsti nav mazinājusies. Saūda Arābijas varas iestādes pat esot gatavas atkāpties no saviem striktajiem likumiem Ronaldu dēļ, savukārt "Al Nassr" iemanto popularitāti sociālajos tīklos.

"Al Nassr" galvenais treneris Rudī Garsija Ronaldu pārcelšanos uz Saūda Arābijas čempionātu salīdzināja ar Pelē negaidīto pievienošanos ASV klubam Ņujorkas "Cosmos" pirms 50 gadiem. "Tas ir līdzīgi Pelē gadījumam, īpaši futbola attīstības ziņā. Pozitīvi tiek ietekmēta arī Saūda Arābijas sports un kultūra," Garsijas teikto citēja "L'Equipe".

Saūda Arābijā viens no striktajiem likumiem aizliedz neprecētām personām dzīvot kopā. Uz savu jauno darba vietu Ronaldu devies kopā ar savu dzīvesbiedreni Džordžinu Rodrigesu, un viņi savas attiecības oficiāli nav reģistrējuši. Taču, kas nav iespējams parastam cilvēkam, tas ir iespējams Ronaldu. Ne velti tiek ziņots, ka viņš divarpus gadu laikā nopelnīs ap 500 miljoniem eiro.

"Euronews" vēsta, ka Saūda Arābijas tiesību eksperti apstiprinājuši, ka valsts varas iestādes "pievērs acis" Ronaldu un Rodrigesas attiecību statusam, ļaujot viņiem apmesties savā luksusa īpašumā. Savukārt Spānijas ziņu aģentūra EFE vēsta, ka pastāv ļoti maza iespēja, ka Ronaldu par šo pārkāpumu varētu tikt sodīts. Aģentūra arī atsaucās uz divu Saūda Arābijas juristu atzinumiem, kuros teikts, ka varasiestādes, visticamāk, nesāks nekādas tiesiskas darbības pret izcilo futbolistu, kurš karjeras laikā spīdējis Madrides "Real", Turīnas "Juventus" un Mančestras "United" komandās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!