Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) tikusies ar Krievijas pārstāvjiem, bet par tikšanās rezultātiem ir pretrunīga informācija, vēsta ārvalstu masu mediji.

"Sky News" vēsta, ka UEFA skaidri norādījusi – Krievijas puse būs atstādināta no visa līmeņa starptautiskajām sacensībām, kamēr agresors turpina karadarbību svešā teritorijā Ukrainā. Paredzams, ka tuvākajā laikā UEFA oficiāli atņems Krievijai tiesības augustā uzņemt UEFA Superkausu, kam jānotiek Kazaņā.

Trešdien risināsies UEFA izpildkomitejas sēde, pirms kuras Krievijas puse vēlējusies tikties ar UEFA vadību, lai pārrunātu iespējas atgriezties starptautiskajā apritē. UEFA gan norādījusi, ka šobrīd jautājumu nekādi nevar skatīt, jo turpinās diktatora Vladimira Putina uzsāktais asiņainais karš un iebrukums Ukrainā.

Savukārt Krievijas masu mediji vēsta, ka tikšanās laikā pārrunāta Krievijas klubu un izlašu iespējamā atgriešanās starptautiskās sacensībās. Krievijas medijs "championat.com", atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, apgalvo, ka Krievijas atgriešanās starptautiskā apritē varētu notikt pakāpeniski un pirmās varētu atgriezties Krievijas sieviešu un jauniešu komandas un izlases. Tiesa, Krievijas puse nemin nekādus termiņus, kas varētu būt izskanējuši tikšanās laikā.

"Puses saskaņoja turpmākās sadarbības secību un vienojās turpināt uzturēt sakarus. Nākamā UEFA un Krievijas Futbola savienības (KFS) pārstāvju tikšanās būs februārī," teikts KFS paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!