Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas pirmās jeb "Optibet" Nākotnes līgas komanda "Dinamo Rīga" pēc aizdomām par spēļu rezultātu ietekmēšanu atsauca savu dalību no sacensībām. Lai gan komanda izstājusies no Latvijas čempionāta, "Dinamo Rīga" gadījums vēl nav beidzies, bet komandas vārds šajā rudenī izskanēja pat Igaunijas tiesā.

Aizdomas par "Dinamo Rīga" saistību ar spēļu rezultātu ietekmēšanu jeb "match fixing" radās pēc 7. oktobra spēles, kurā rīdzinieki ar 3:4 zaudēja "Tukums 2000-2/TSS" komandai, lai gan pēc pirmā puslaika bija drošā vadībā ar 3:0. "Dinamo Rīga" pirmā puslaika vidū 12 minūšu laikā guva trīs vārtus, bet situācija aizdomīgi krasi mainījās otrajā puslaikā. Četru minūšu laikā tukumnieki guva divus vārtus, bet mača izskaņā vēl divas reizes bumba ielidoja "Dinamo Rīga" vārtos aizdomīgās situācijās.

Drīz pēc notikušā "Dinamo Rīga" atsauca savu dalību no Latvijas čempionāta pirmās līgas. "Pēc pēdējās ļoti aizdomīgas spēles "Optibet" Nākotnes līgas ietvaros, kurā netika ievēroti godīgas spēles un spēles integritātes principi, FK "Dinamo Rīga" vadība nolēma pārtraukt komandas dalību "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā. FK "Dinamo Rīga" vadībai vienmēr bijusi stingra nostāja pret jebkādām manipulācijām ar rezultātiem – tāpēc mēs esam nolēmuši neturpināt komandas dalību līdz izmeklēšanas beigām," paziņojumā norādīja "Dinamo Rīga".

Portālam "Delfi" neoficiāli zināms, ka "Dinamo Rīga" spēles "zem lupas" bijušas jau kopš pagājušās sezonas, kas saskan ar tagad Igaunijas tiesā izskanējušajiem faktiem. Tāpat neoficiāli izskanējis, ka pastiprināta uzmanība par "Dinamo Rīga" spēlēm bija arī dažās šīs sezonas spēlēs vēl pirms oktobra "dīvainībām", bet par šīm aizdomīgām spēlēm, visticamāk, kļūs zināms jau pēc detalizētākas izmeklēšanas – gan LFF veiktās, gan policijas veiktās izmeklēšanas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!