Foto: AP/Scanpix

Pieredzējušais Urugvajas uzbrucējs Luiss Svaress pievienosies ASV futbola klubam Milānas "Inter" un tādējādi atkal spēlēs kopā ar argentīniešu leģendu Lionelu Mesi.

Par šādiem jaunumiem savā sociālās vietnes "X" profilā pavēstījis pazīstamais itāļu futbola apskatnieks Fabricio Romano.

36 gadus vecais Svaress ir noslēdzis savas gaitas Brazīlijas klubā "Gremio", kura sastāvā šogad 52 spēlēs pamanījās atzīmēties ar 24 vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm. Kaut arī abām pusēm vēl bija spēkā vienošanās uz nākamo sezonu, klubs paklausījis spēlētāja vēlmei pārtraukt līgumu ātrāk.

Dienvidamerikā Svaress spēlējis iepriekšējos divus gadus, bet pirms tam viņš bija viens no spožākajiem uzbrucējiem Eiropas futbolā. Savulaik kopā ar "Barcelona" viņš ar Mesi un brazīlieti Neimāru veidoja ļoti draudīgu uzbrukuma trio. Svaress izcīnīja četrus Spānijas čempionāta titulus, kā arī 2015. gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā. Savukārt kopā ar Madrides "Atletico" viņš par Spānijas čempionu kļuva arī 2021. gadā.

Mesi nav vienīgais futbolists "Inter" komandā, ar ko Svaress izcīnījis trofejas. Maiami spēlē arī kādreizējie "Barcelona" pārstāvji Serhio Busketss un Hordi Alva, turklāt viņus visus savulaik Spānijas grandā trenējis "Inter" stūrmanis Tata Martino.

Svaress ir visu laiku rezultatīvākais Urugvajas izlases futbolists - 68 vārti 137 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!