Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turcijas tiesa otrdien izdeva rīkojumu arestēt Turcijas Superlīgas futbola čempionāta "Ankaragucu" komandas prezidentu Faruku Kodžu par uzbrukšanu mača tiesnesim spēles laikā, paziņoja Turcijas tieslietu ministrs, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Kā iepriekš ziņots, Turcijas Superlīgas futbola čempionātā pirmdien "Ankaragucu" komandas prezidents Faruks Kodža spēles laikā pret "Rizespor" vienību uzbruka mača tiesnesim, kurš pēc gūtajām traumām tika nogādāts slimnīcā. Pēc šī incidenta Turcijas Futbola federācija nolēma apturēt čempionātu.

Pēc incidenta Turcijas Futbola federācija paziņoja, ka "atbildīgais klubs, kluba prezidents, tā vadītāji un visi noziedznieki, kas uzbruka Halilam Umutam Meleram, tiks sodīti visstingrākajā veidā."


Otrdien pēc nopratināšanas Kodžu un vēl divas personas arestētas par "valsts amatpersonas ievainošanu". Tāpat pieņemts arī lēmums noteikt dažādus tiesiskos ierobežojumus vēl trīs aizdomās turētajiem. Turcijas varas iestādes gan norāda, ka "rūpīga izmeklēšana vēl aizvien turpinās."

Ziņots, ka incidents notika pēc Turcijas Superlīgas spēles, kurā "Ankaragucu" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "Rizesport" futbolistiem, kuri savus vārtus guva mača kompensācijas laika septītajā minūtē.

Kodža uzskrēja laukumā uzreiz pēc spēles noslēguma un iesita tiesnesim Halilam Umutam Meleram. Melers nokrita zemē, bet tad viņš saņēma vēl sitienus, pirms sākās grūstīšanās starp spēlētājiem, treneriem un amatpersonām. Vietējie mediji ziņoja, ka Melers tika nogādāts slimnīcā ar traumām.


Slimnīcas vadība paziņojusi, ka Meleram nav konstatēti smadzeņu bojājumi un, visticamāk, trešdien viņu varētu izrakstīt no slimnīcas.

Nosodījumu notikušajam paudis FIFA prezidents Džanni Infantīno, incidentu nosaucot par "pilnībā nepieņemamu", jo "vardarbībai nav vietas mūsu sportā un sabiedrībā". "Bez spēles tiesnešiem nav futbola. Tiesnešiem, spēlētājiem, līdzjutējiem un personālam ir jābūt drošībā, lai izbaudītu spēli, un es aicinu attiecīgās iestādes nodrošināt, ka tas tiek stingri īstenots un ievērots visos līmeņos."

Arestētais "Ankaragucu" prezidents Kodža savulaik divas reizes darbojies Turcijas parlamentā, kur ievēlēts no pašreizējā valsts prezidenta Tadžipa Erdogana pārstāvētās partijas. Turcijas prezidents, kurš otrdien viesojies pie cietušā futbola tiesneša slimnīcā, uzreiz pēc notikušā pirmdienas vakarā nosodīja incidentu. "Sports nes mieru un brālību. Sports nav savienojams ar vardarbību," sociālajā tīklā "X' ierakstījis Erdogans. "Mēs nekad nepieļausim, ka Turcijas sportā notiek vardarbība."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!