Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers naktī uz piektdienu izpildīja rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, palīdzot Vankūveras "Canucks" tikt pie uzvaras, kamēr savā atgriešanās spēlē pie vērā ņemama spēles laika tika aizsargs Uvis Balinskis.

Rietumu konferences līdere "Canucks" savā laukumā ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pārspēja Monreālas "Canadiens". Uz Vankūveras rezervistu soliņa palika vārtsargs Artūrs Šilovs, kamēr mājinieku vārtus sargāja Keisijs Desmits - viņš atvairīja 16 no 17 metieniem.

Bļugers nospēlēja 13:31 minūti, veica trīs metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem. Viņam arī iespaidīgs lietderības koeficients +3. Uzbrucējs šosezon 56 mačos guvis 25 (5+20) punktus. Ar rezultativitāti viņš nebija atzīmējies trīs mačos pēc kārtas.

Pirmajā periodā divus vārtus "Canucks" labā iemeta Ņikita Zadorovs, bet 39. minūtē Bļugers pretuzbrukumā lieliski atrada Konoru Gārlendu, kurš ar spēcīgu metienu panāca 3:0

Vienus vārtus "Canadiens" gan pēcāk atguva, taču cīņā par uzvaru neiesaistījās.

Tikmēr citā mačā pirmo reizi kopš decembra vidus NHL spēlē piedalījās Balinskis, taču viņa pārstāvētā Floridas "Panthers" savu skatītāju priekšā ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) piekāpās Nešvilas "Predators", piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Balinskis uz ledus pavadīja 15:25 minūtes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon aizvadītajās 19 NHL spēlēs viņš iekrājis divus (1+1) punktus un neitrālu lietderību.

Teicams "Predators" vārtos šajā mačā bija somu vārtsargs Kevins Lankinens, kurš tika galā ar visiem 33 mājinieku metieniem. Viņš "sauso" spēli nebija aizvadījis teju trīs gadus. Nešvila pie punktiem tikusi jau 16 spēlēs pēc kārtas, kas ir jauns kluba rekords. Savukārt visos trīs viesu vārtu guvumos ceturtdien piedalījās zviedrs Filips Fošbergs, kuram divi vārti un viena rezultatīva piespēle.

Vēl vienā ceturtdienas spēlē trešo zaudējumu četrās spēlēs piedzīvoja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas viesos ar 3:8 (2:1, 1:2, 0:5) kapitulēja spēcīgajai Edmontonas "Oilers".

Girgensons nospēlēja vien 9:06 minūtes un šajā laikā metienus pa vārtiem neizpildīja, bet bloķēja vienu pretinieku raidījumu un uzvarēja vienā no trim iemetieniem, kā arī iekrāja negatīvu lietderību -2. Latvietis šosezon 53 spēlēs ticis pie 12 (7+5) punktiem un ir ceļā uz to, lai aizvadītu karjeras mazrezultatīvāko NHL sezonu.

Vēl pirmā perioda laikā "Sabres" bija vadībā ar 2:0. Kaut arī "Oilers" pēcāk panāca neizšķirtu, Džons Džeisons Peterka 37. minūtē atkal minimālu pārsvaru panāca Bufalo komandai (3:2). Tomēr turpinājumā viesi salūza, jo Edmontona guva sešus bezatbildes vārtus. Vispirms 48 sekundes pirms otrā perioda beigām rezultātu uz tablo līdzsvaroja Zeks Haimens, bet noslēdzošajās 20 minūtēs "Oilers" ar vēl pieciem vārtiem garantēja sev uzvaru.

Uzvarētājiem Matiass Ekholms atzīmējās ar diviem vārtiem un piespēli, bet trīs rezultatīvas piespēles Konora Makdeivida kontā. Savukārt "Sabres" labā divus vārtus guva Peterka.

NHL kopvērtējumā "Canucks" ar 96 punktiem 70 spēlēs ir pirmā Rietumu konferencē, kamēr austrumos "Panthers" ar 94 punktiem 69 cīņās ir trešā. Tikmēr "Sabres" 71 mačā iekrājusi 71 punktu, kas Austrumu konferencē ļauj atrasties 12. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!