Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" pēc nedēļas nogales mačiem oficiāli zaudējusi cerības sasniegt Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas turnīru.

Iepriekšējo maču "Blue Jackets" aizvadīja naktī uz svētdienu, kad ar 2:4 nācās piekāpties Stenlija kausa čempionei Vegasas "Golden Knights". Kolumbusas vārtus sargāja krievs Daniils Tarasovs, kurš atvairīja 43 no 47 metieniem. Savukārt pat teorētiskas izredzes sasniegt Stenlija kausa izcīņu svētdienas vakarā izkliedēja Vašingtonas "Capitals", kas ar 3:0 pieveica Vinipegas "Jets" un pakāpās uz astoto vietu Austrumu konferencē.

Kolumbusa ar 58 punktiem 71 spēlē ir vājākā vienība austrumos, tā Stenlija kausa izcīņā nespēlēs ceturto reizi pēc kārtas un šo sezonu beigs 16. aprīlī savā laukumā pret Karolīnas "Hurricanes". Latvijas valstsvienība jau tobrīd būs sākusi gatavoties kārtējam pasaules čempionātam, un izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš ceturtdien "Delfi TV" raidījumā "Aizmugure" atklāja, ka Merzļikins ir pozitīvi noskaņots par pievienošanos valstsvienībai.

Vārtsargs šosezon NHL aizvadījis 39 spēles, kurās izcīnījis 12 uzvaras. Viņš vidēji mačā ielaidis 3,40 vārtus un atvairījis 89,9%. Jau ilgi tiek runāts, ka Merzļikins varētu atstāt "Blue Jackets", un pastāv varbūtība, ka tas varētu notikt jau šovasar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!